UTEF'TEN ENGEL TANIMAYAN CUMHURİYET KONSERİ

Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF)’nun organize ettiği Engel Tanımayan Cumhuriyet Konseri Antalya’da gerçekleşti. 

14 Aralık 2023
UTEF'TEN ENGEL TANIMAYAN CUMHURİYET KONSERİ

 Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu (UTEF)’in organize ettiği Engel Tanımayan Cumhuriyet Konseri Antalya Muratpaşa Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleşti. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlenen programın ilk bölümünde, özel bireylerden oluşan ve şefliğini Eczacı Hülya Bostanoğlu'nun yaptığı Antalya Engelliler Sanatevi  Korosu yer aldı.

2. Bölüm ise Şef Hasan Safran yönetimindeki UTEF UMUTIŞIĞI THM KOROSU sahneye çıktı. Seyircilerden yoğun istek üzerine tekrar tekrar sahne alan guruplara ilgi yoğun oldu.

Özel bireylerin ve ailelerinin yoğun ilgi gösterdiği gecede Utef Bilim Danışma Kurulu Üyesi önceki dönem Mv. Tuncay Ercenk, Burdur Kocaaliler Belediye Başkanı Selahatdin Gökçe, Muratpaşa Sosyal Hizmetler Müdürü Zekiye Yetkin Kurt, federasyon ve dernek başkanları, siyasi parti il, ilçe başkanları, iş insanları ve vatandaşlar yer aldı. Tıklım tıklım dolu olan salondan bazı konuklar geri dönmek zorunda kaldı.

Merkezi Antalya'da bulunan UTEF Genel Başkanı ve Leman Gebizli Umutışığı Derneği Başkanı Güldane Kaya Kaçar açılış konuşmasında, “Bu özel günümüz, hepinizin bildiği gibi; 100 yıl evvel ülkenin dört bir yanı alevler içinde yanıyordu. Kadını, erkeği, genci, çocuğu ve yaşlısıyla tam bir dayanışma içinde mücadele ederek her türlü engele rağmen küllerinden doğan yepyeni bir devlet; Türkiye Cumhuriyeti kuruldu. Cumhuriyetimizin 100. yılını heyecanla kutladık. TÜRK Cumhuriyeti dünya durdukça var olacak ve kutlayacağız, nice yüzyıllara.” dedi.

ENGELLİ BİREYLERİMİZE SAHİP ÇIKMAK ZORUNDAYIZ

Programı, engelli bireylerin yaşadıkları zorluklara karşı dikkat çekmek amacıyla düzenlediklerini belirten Kaçar, “Öncelikle devletimiz, yerel yönetimler ve bizler engelli çocuklara, gençlere ve yaşlı bireylerimize sahip çıkmak zorundayız.

Bir nebze de olsa engelli bireylerimiz farklı alanlara, farklı etkinliklere çıksınlar ki hem onlara destek hem de anne ve babalarının rahat bir nefes almalarına yardımcı olalım” ifadesini kullandı.

TÜRK KADINININ SEÇME VE SEÇİLME HAKKI

5 Aralık 1934’te Türk Kadınının seçme ve seçilme hakkını elde ettiğini hatırlatan Güldane Kaya Kaçar şöyle devam etti:

“Çağdaş demokratik ihlaslı bir Türk toplumunu hedefleyen Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını verdi. Bir kere daha huzurunuzda Atamıza, ATATÜRK'e binlerce teşekkür ediyorum.

Evet, dünyada ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ deriz. Biz ‘özellikle de engelli bireylerimizin annelerinin ayaklarının altı öpülmeli’ diyoruz. Çünkü hayatları çok çok zor.”

UTEF’İN KURULUŞU

Konuşmasında davetlileri UTEF hakkında bilgilendiren Genel Başkan Kaçar şunları söyledi:

“UTEF (Uluslararası Tüm Engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu) 22 ŞUBAT 2010 yılında kuruldu. 22 Şubat 2022’ye kadar Kurucu Genel Başkanımız eşim, rahmetli Mete Kaçar tarafından yönetiliyordu. Eşimi kaybettikten sonra, 22 aydan beri de UTEF'i kendim yönetiyorum. Eşimi rahmetle sevgiyle özlemle anıyorum.

Leman Gebizli Tüm Engelliler Yaşlılar ve Kimsesizlere Ümit Işığı Derneği’ni ise yine annemin adını yaşatmak için rahmetli annemin adına kurduk. Annemin yaptıklarını yapmak için kurulan alt derneğimiz de federasyona bağlı. Şu an deneğinde kurucu başkanıyım.

UTEF Uluslararası Tüm engelliler Yaşlılar Kimsesizler Federasyonu olarak ve Leman Gebizli Umut Işığı Derneği olarak üstlendiğimiz sorumlulukla engellilerimize tekerlerli sandalye temin ederek, öğrencilere burs vererek ihtiyaçlar doğrultusunda yiyecek, giyecek bazen barınma destekleri vererek yoğun çalışmalar ve yardımlar yapmaktayız. Ve ayrıca engelli olduğu için ayrımcılığa uğrayan engellilerin ve yardıma muhtaç kimselerin hayata aktif katılımlarını sağlamak yaşam konforlarını arttırmak için çeşitli projeler geliştirmekteyiz. Elbette moral motivasyon etkinliklerimizle de kaynaşıyoruz eğleniyoruz. 

İşte bu güzel gece de tamamen gönüllülerimizden oluşan ve bu konser için gece gündüz çalışan UTEF koromuzla ve Antalya Engelliler Sanatevi Koromuzla sizlere güzel bir gece geçirtmek 3 Aralık Engelliler günü kapsamında farkındalık oluşturmak ve sizleri yanımızda hissetmek için karşınızdayız. Hiçbir menfaat beklemeden muhteşem konser gerçekleştiren her iki koroma sonsuz teşekkür ediyorum.”

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.