ATA’YA SEVGİLERİNİ BÖYLE GÖSTERDİLER

Konyaaltı Belediyesi Aynur-İrfan Kamil Bileydi Yaşlı Kreşi’nin kıdemli sakinleri, 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde onu yaptıkları eserlerle andı. Kıdemli sakinler, “Atatürk’e borcumuzu asla ödeyemeyiz” dedi. 

07 Kasım 2023
ATA’YA SEVGİLERİNİ BÖYLE GÖSTERDİLER

 Konyaaltı Belediyesi’nin Uluç Mahallesi’nde bulunan Aynur-İrfan Kamil Bileydi Yaşlı Kreşi, 60 yaş ve üzeri kıdemli kent sakinlerinin gözdesi oldu. Sosyal yaşama dâhil olamayan, özellikle de çalışan ailelerin gündüz saatlerinde bakmakta güçlük çektiği yaşlıların günlerini daha verimli geçirdiği yaşlı kreşinde kıdemli kent sakinleri 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e olan sevgilerini yaptıkları resim ve mum gibi eserlerle gösterdiler. 

“ONA ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ”

 Bir kadın olarak Atatürk’e çok şey borçlu olduğunu söyleyen Aynur-İrfan Kamil Bileydi Yaşlı Kreşi sakinlerinden Necmiye Özsüllü, “Atatürk dünya çapında büyük bir dâhiydi. Bir kadın olarak ona çok şey borçluyuz. O olmasaydı Türkiye olmazdı. Bizler olamazdık. Ona sevgimizi ve minnetimizi yaptığımız bu eserlerle göstermeye çalıştık” dedi. Aynur-İrfan Kamil Bileydi Yaşlı Kreşi sakinlerinden emekli öğretmen Pakize Kutlu da, “O bu yüzyılda karşımıza çıkmış bir dahi. Ona çok şey borçluyuz. O bize özgürlüğümüzü verdi. Bizler de burada yaptığımız eserlerle Atatürk’ü anıyoruz” diye konuştu.       

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.