Hamas'tan Aksa Tufanı operasyonu, İsrail ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti

 

07 Ekim 2023
Hamas'tan Aksa Tufanı operasyonu, İsrail ‘savaş durumu alarmı’ ilan etti

IDF bu sabah yaptığı açıklamada, Hamas’ın Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına yoğun bir şekilde roket atmaya başladığını, bir dizi farklı noktadan İsrail topraklarına girildiğini duyurdu. Açıklamada “Güney ve orta bölgelerdeki sivillerin sığınakların yanında, Gazze Şeridi'ni çevreleyen bölgede ise sığınakların içinde kalmaları gerekmektedir. Genelkurmay Başkanı şu anda bir durum değerlendirmesi yapmakta ve IDF faaliyetlerinin devamına ilişkin planları onaylamaktadır” denildi.

Hamas’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf,  ‘Aksa Tufanı’ adlı operasyon başlattıklarını, ilk aşamada 5 bin roket ve havan topu fırlattıklarını açıkladı. Dayf, videolu açıklamasında saldırılara devam edeceklerini vurguladı.

İSRAİL GÜÇLERİ, KARŞI SALDIRI GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTI

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, Hamas’ın başlattığı ‘Aksa Tufanı’ operasyonuna karşılık başlatılan ‘Demirden Kılıçlar’ operasyonu hakkında bilgi vererek saldırı görüntüleri paylaştı.

IDF Sözcüsü Hagari açıklamasında “Şu anda IDF, güneyi ve Gazze Şeridi'ni çevreleyen toplulukları çeşitli operasyonel güçlerle takviye ediyor. Operasyonel komutanlar, her bir bölgedeki çatışmaları yönetmek üzere bölgeye ulaşıyor. Buna paralel olarak tüm IDF birimleri için geniş çaplı bir yedek asker seferberliği başlattık” dedi.

Açıklamada ayrıca bugün Gazze Şeridi'nden İsrail topraklarına yaklaşık 2.200 roket fırlatıldığı, buna paralel olarak bir dizi Hamas güçlerinin de İsrail'in güneyindeki İsrail topraklarına sızdığı ifade edildi.

İSRAİL DIŞİŞLERİ, YERLEŞİM YERİNE DÜŞEN ROKETTEN GÖRÜNTÜLER PAYLAŞTI

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Hamas’ın başlattığı operasyonda bir roketin düştüğü yerleşim yerinden görüntü paylaştı.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’na bağlı sosyal medya hesabından Hamas’ın başlattığı operasyon sonrasında bir yerleşim yerine düşen roket enkazından görüntüler paylaşarak “İsrail devletinin dört bir yanındaki yerleşim alanları sabahın erken saatlerinden bu yana roket yağmuruna tutuluyor” açıklamasını yaptı.

FİLİSTİN DIŞİŞLERİ: DEFALARCA UYARIDA BULUNDUK

Filistin Dışişleri Bakanlığı devam eden bölgede yükselen tansiyon ve çatışmalarla ilgili açıklama yaparak “Filistin halkına meşru hakkı olan kendi kaderini tayin etme ve devletini kurma yetkisi vermemenin sonuçları konusunda defalarca uyarıda bulunduk” dedi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Siyasi ufku tıkamanın ve Filistin halkına meşru hakkı olan kendi kaderini tayin etme ve devletini kurma yetkisi vermemenin sonuçları konusunda defalarca uyarıda bulunduk.  

Ayrıca günlük provokasyon ve saldırıların, yerleşimcilerin ve işgal güçlerinin devam eden terörünün ve Mescid-i Aksa ile Hıristiyan ve İslami kutsal mekânlara yönelik baskınların sonuçları konusunda da uyarılarda bulunduk.

Bölgemizde güvenlik, istikrar ve barışı sağlayacak olan, 1967 sınırlarına göre başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti topraklarındaki İsrail işgalinin sona erdirilmesi ve halkın bağımsızlık ve egemenlik hakkının tanınmasıdır.

İsrail'in imzalanan anlaşmaları reddetmesi ve uluslararası meşruiyet kararlarına uymaması barış sürecinin yok olmasına, 75 yıllık acı ve yerinden edilmenin ardından Filistin meselesine bir çözüm bulunamamasına, çifte standart politikasının devam etmesine, İsrail işgal güçlerinin Filistin halkına yönelik suç teşkil eden ve ırkçı uygulamalarına uluslararası toplumun sessiz kalmasına ve Filistin halkının maruz kaldığı adaletsizlik ve baskının devam etmesine neden olmuştur.

Barış, Filistin halkımız için adalet, özgürlük ve bağımsızlık, mültecilerin geri dönüşü ve uluslararası meşruiyet kararlarının tam olarak uygulanmasını gerektirir.”

 

Kaynak DHA

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakika antalya haber| Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.