MESVAK YÖNETİM KURULU BAŞKANI NURETTİN KONAKLI’DAN AÇIKLAMA

Müteşebbis Gelişim Vakfı MESVAK 'ın MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğinde hazırlanan, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Estonya Voru Bölgesi Kalkınma Merkezi ve Makedonya’dan CEFE'nin ortak olduğu AB tarafından desteklenen ÇIRAKLARIN GİRİŞİMCİLİKTE GÜÇLENDİRİLMESİ kısaca GÜÇLÜ ÇIRAK PROJESİ'nin önemli çalışması 26-30 Eylül 2023 tarihlerinde Türkiye, Estonya ve Makedonya'dan katılan 20 kişilik EĞİTİCİLERİN EĞİTİMİ Ankara Alba Hotel'de gerçekleşti. 

04 Ekim 2023
MESVAK YÖNETİM KURULU BAŞKANI NURETTİN KONAKLI’DAN AÇIKLAMA

 Proje çalışmalarıyla ilgili News Findy 'ye açıklamada bulunan Mesvak Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Konaklı "Türkiye'de ekseri ticari ve sanayi firmalarının kurucularının çıraklıktan yetişen kişiler olduğunu, bugünde aranan ana elemanın işini severek kaliteli üretim yapan çıraklar ve genç çalışanlar olduğunu görüyoruz. Hedefimiz çırakların kalfa, usta, eğitici usta süreçlerini hakkıyla geçip iş kurma bilincine daha erken gelmeleridir. Bu itibarla Güçlü Çırak Projesi içerik itibariyle bir Türkiye projesi olmaya, Türkiye'nin gençlerine ilham vermeye adaydır." dedi.

 Proje eğitimi açılışında konuşan Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE'den sorumlu şube müdürü Selim Çoşkun ; "Bu Projeyi il Müdürlüğü olarak önemle benimsediklerini, mesleki eğitime yeni bir yaklaşım sağlayacak bir çalışma olacağına inandıklarını" belirttiler.

 Eğitime katılanları ziyaret eden Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak yaptığı konuşmada "Projeyi önemli bulduklarını ve bundan sonraki safhada gerekli her türlü desteği vereceklerini" belirttiler.

 Projede bundan sonra ki süreçte hedeflenen 200 örnek çırak öğrenci belirlenecek, 20 Genç Girişimci ve eğitim alan 20 eğitimci ile çıraklar için üretilecek girişimcilik eğitim içerikleri hazırlanacak ve çıraklık eğitiminde yeni bir model yaklaşımı belirlenecektir. Bu projenin sonuçları diğer AB ülkeleri ile de paylaşılacaktır.

 Üç ülkeden 20 mesleki eğitim öğretmenin eğitimi Keçiören Estergon kalesindeki veda yemeği ve katılımcı belgesi dağıtımı ile son buldu.

 News Findy 'ye bundan sonraki süreçle ilgili görüşlerini açıklayan Başkan Konaklı; "Vakıf olarak inanıyoruz ki Projemiz AB ülkeleri ve insanlık için faydalı bir model çalışma olacaktır. Çünkü amacımız tarihsel Türk müteşebbisliğini yansıtan Ahilik kültürü anlayışı ile çalışma potansiyeli olup çalışmayan, oturan gençleri çalışmak ibadettir ruhuyla ayağa kaldırmaktır. Bu projeyi destekleyen AB, Türkiye Ulusal Ajansına, düşünce üreten, yazan, emek ve katkı veren herkese, yurtiçi ve yurtdışı ortaklarımıza, bizlere kapılarını açacak olan benim oğlum, çalışan gencim bu projede yer alsın diyen işverenlerimize teşekkür ediyoruz.

 Basına ayrıca bizlere projeyi duyurma ve yaygınlaştırma desteği verdiği için minnettarız. Misyonumuz olan Projede yer alacak Güçlü Çırak Gençlere 'Altın bileziğimle onurluyum, geleceğime güvenle yürüyorum' diyecekleri bir ruh kazandırmaktır." Dediler.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.