Osman Genç: Malazgirt Zaferi, Türk Dünyası'nın birlik ve beraberliği için ilham kaynağı

Malazgirt Zaferi, Afrika-Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç'e göre Türk Dünyası'nın birlik ve beraberliği için önemli bir simge 

26 Ağustos 2023
Osman Genç: Malazgirt Zaferi, Türk Dünyası'nın birlik ve beraberliği için ilham kaynağı

Afrika -Türkiye İş Birliği Platformu Başkanı Osman Genç , Malazgirt Zaferi 'nin 952. yıldönümünde yaptığı açıklamada, "Malazgirt Zaferi, Türk Dünyası'nın birlik ve beraberliği için büyük bir zaferdir" dedi.

Osman Genç Malazgirt Zaferi'nin, Türklerin Anadolu'ya yerleşerek, Anadolu'yu Türkleştirip İslamlaştırmasının başlangıcı olduğunu belirterek, "Malazgirt Zaferi, Türk Dünyası'nın birlik ve beraberliği için de önemli bir simgedir. Malazgirt Zaferi, Türklerin, İslam dünyasının en önemli güçlerinden biri haline gelmesinde önemli bir rol oynamıştır" diye konuştu.

Osman Genç Malazgirt Zaferi'nin, Türk Dünyası'nın birlik ve beraberliği için bugün de önemli bir ilham kaynağı olduğunu vurgulayarak, "Malazgirt Zaferi, Türklerin, zor koşullar altında bile birlik ve beraberlik içinde hareket ederek, büyük başarılar elde edebileceğinin en önemli kanıtıdır. Bu vesileyle, Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümünü kutluyor, Türk Dünyası'nın birlik ve beraberliği için şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.