ADALET BAKANI TUNÇ, DEPREM BÖLGESİ HATAY'DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

"ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ: DEPREMİN İLK ANINDAN İTİBAREN SORUMLULARLA İLGİLİ CEZA SORUŞTURMALARI AÇILDI" 

31 Temmuz 2023
ADALET BAKANI TUNÇ, DEPREM BÖLGESİ HATAY'DA AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Depremin ilk anından itibaren sorumlularla ilgili ceza soruşturmaları açıldı, bir kısım kovuşturmalar da açılmaya başlandı. Şu anda büyük ölçüde dosyalar bilirkişi incelemelerinde" dedi.

Adalet Bakanı Tunç,  Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay'daki incelemelerinin ardından AFAD Koordinasyon Merkezi'nde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Deprem bölgelerinde yargıda sürelerin 2 Mayıs'a kadar durdurulduğunu belirten Bakan Tunç,  şu anda yargıyla ilgili normal sürece geçildiğini söyledi.

ŞU ANDA BÜYÜK ÖLÇÜDE DOSYALAR BİLİRKİŞİ İNCELEMELERİNDE

Deprem soruşturmalarına yönelik açıklamada bulunan Bakan Tunç, Depremin ilk anından itibaren sorumlularla ilgili ceza soruşturmaları açıldığını, bir kısım kovuşturmalar açılmaya başlandığını söyledi.

Adalet Bakanı Tunç, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü:

“Şu anda büyük ölçüde dosyalar bilirkişi incelemelerinde. 1757 şüpheli hakkında işlem yapıldı, Hatay'da bu sayı 725. 351 tutuklama gerçekleşmişti bu sayı Hatay'da 91. Adli kontrol kararı deprem bölgesinde 642, Hatay'da 254. 764 diğer tedbir kararlarından 380'i Hatay. Bu kapsamda 118 müteahhit tutuklandı, bunun 26'sı Hatay'da. 192 yapı sorumlusundan 60'ı Hatay'da. 23 yapı sahibinden 3'ü Hatay'da. Cumhuriyet savcılıklarımız titiz şekilde soruşturmaları devam ettiriyorlar. Dosyalar teknik inceleme için, bilirkişi incelemesi için ilgili üniversitelere gönderilmiş durumda. Dosyaların bilirkişi raporlarının savcılıklara intikal etmesi durumunda da tutukluluk süreçleri de yeniden gözden geçirilmeye devam ediyor. Adaletin en iyi şekilde ortaya çıkacağına, bağımsız, tarafsız yargının en doğru kararı vereceğine inanıyoruz."

BİR GECİKMEYE NEDEN OLUNMAMASI NOKTASINDA SÜRECİ HASSASİYETLE TAKİP EDİYORUZ

Hatay'da hasar gören yerlerde incelemelerde bulunduğunu anlatan Bakan Tunç, deprem bölgesinde görev alanlara da teşekkür ederek, “Adalet Bakanlığı olarak önümüze çıkacak hukuki süreçlerle ilgili, şu anda devam eden tespit davaları var. Burada bir yoğunlaşma söz konusu. Bunların süratle sonuçlandırılması gerekiyor. Çünkü tespit davalarının neticesine göre hasar gören binaların yıkılıp yıkılmayacağı ortaya çıkacak. Bu süreci de yakından takip ediyoruz. Bir gecikmeye neden olunmaması noktasında da süreci hassasiyetle takip ediyoruz” diye konuştu.

HATAY'DA 248 ADLİYE PERSONELİ KONUTU YAPILACAK

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, depremlerde 231 yargı mensubunun hayatını kaybettiğini de belirtti.

Deprem bölgesinde 131 yeni mahkeme kurulduğunu aktaran Bakan Tunç, depremlerde 15 adliyenin, 11 cezaevinin ağır hasar gördüğünü anımsattı.

Hatay'da son yıllarda yapılan adalet saraylarının yıkılmadığını, az hasar gören binaların ise kısa sürede onarılarak hizmete alındığını söyleyen Tunç, Hatay'da 248 adliye personeli konutu, Samandağ ilçesinde müstakil adliye binası yapılacağını bildirdi.

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.