Yapay zekâ teknolojileri ile ilaç tasarlayabilecek araştırmacı eczacılar yetiştireceğiz

 

29 Temmuz 2023
Yapay zekâ teknolojileri ile ilaç tasarlayabilecek araştırmacı eczacılar yetiştireceğiz

Türkiye'de ilaç Ar-Ge faaliyetlerinin arttırılması amacıyla kurulan bir vakıf üniversitesinin Eczacılık Fakültesi, Hesaplamalı İlaç Tasarım Merkezi (HİTMER) ile de farklı hastalıklara karşı yeni ilaçların belirlenmesi ve geliştirilmesi çalışmalarına hız verdi.

Prof. Dr. Serdar Durdağı, amaçlarının diğer Eczacılık fakültelerinden farklı olarak bilimsel çalışmalarda, yapay zekâ teknolojilerinin ilaç tasarım ve geliştirilmesine odaklanan uzman öğrenciler yetiştirmek olduğunu ifade etti

Üniversitenin yürütücülüğünde İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) tarafından 2021 yılında desteklenen ve Türkiye de ilk kez kurulduğu belirtilen `Hesaplamalı İlaç Tasarım Merkezi-HİTMER´, Tıp Fakültesi ile birlikte Eczacılık Fakültesi öğrencileri içinde önemli bilimsel projelerde yer alma fırsatı sunuyor.

Bu merkezde farklı hastalıklara karşı bilgisayar destekli ilaç tasarım çalışmaları yaptıklarını belirten fakülte dekanı Prof. Dr. Serdar Durdağı, "HİTMER'de lisans, yüksek lisans, doktora, ve doktora sonrası öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası projelerimizde yer alabiliyor.

Eczacılık ve tıp fakültesi öğrencilerimiz katıldıkları projeler ile kendilerini geliştirebiliyor ve ilaç geliştirmenin tüm aşamalarına burada şahit olabiliyorlar" dedi.

 

KAYNAK DHA

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.