Antalya'da ekmeğin fiyatı 7,5 lira oldu

 

27 Temmuz 2023
Antalya'da ekmeğin fiyatı 7,5 lira oldu

ANTALYA Fırıncılar Odası, 6 TL olan 210 gram ekmeğin fiyatını 7,5 liraya artırma kararı aldı. Oda Başkanı Murat Ülger, fiyat artışının henüz uygulamaya geçmediğini, birkaç gün içerisinde belirleneceğini açıkladı.


Antalya Fırıncılar Odası'nca 6 TL'den satışa sunulan 210 gram ekmek fiyatı 7,5 liraya çıkartılırken, 280 gram ekmek ise 10 TL oldu. Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Murat Ülger, ekmeğe zam kararını aldıklarını, ancak henüz uygulamaya geçirilmediğini, uygulamaya yönelik birkaç gün içerisinde karar alacaklarını dile getirdi.


Yeni fiyatın aslında yeterli olmadığını, fırıncı esnafına nefes aldıracak düzeyde olduğunu söyleyen Ülger, “Yeterli olmamasına rağmen bu kararı almamız çok zor oldu. Kar amaçlı fiyat artışı değil. Antalya'da kış aylarında günlük 1 milyon, yaz aylarında ise 800-900 bin arasında ekmek üretimi yapılıyor.

400 esnaf var ve yaklaşık 200'ü ruhsatsız. Ruhsatsız bu işi yapanlarla ilgili gerekli tüm bilgi ve adresleri ilgili makamlara iletiyoruz ama herhangi bir işlem yok" diye konuştu. 

 

 

KAYNAK DHA

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.