Kemer, İzmir ve Çanakkale'de orman yangınları devam ediyor

 

27 Temmuz 2023
Kemer, İzmir ve Çanakkale'de orman yangınları devam ediyor

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "İzmir'in Ödemiş ve Kınık ilçelerinde dün başlayan orman yangınlarından Ödemiş yangını kontrol altına alınmıştı. Kınık orman yangını da gece boyunca havadan ve karadan etkin müdahalemiz sonucunda kontrol altına alındı. Her iki yangını da soğutma çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

ÇANAKKALE'DE YANGIN ÇIKTI

Çanakkale'nin merkeze bağlı Sarıbeyli köyünde orman yangını çıktı. Ekipler, yangının söndürülmesi için çalışma başlattı.

Yangın, saat 22.30 sıralarında merkeze bağı Sarıbeyli köyündeki ormanda çıktı. Henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın sonrası alevler rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Alevleri fark eden vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait çok sayıda ekip sevk edildi.

Ekiplerin orman yangınına müdahalesi devam ediyor.

SARP ARAZİDE ÇIKAN YANGINA MÜDAHALEDE GÜÇLÜK YAŞANIYOR

Çanakkale'nin merkeze bağlı Sarıbeyli köyünde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyse yayılarak büyüyor.

Ekiplerin 9 saattir süren yoğun müdahalesine rağmen alevler kontrol altına alınamadı.

Bölgeye sevk edilen 35 arazöz, 5 dozer, 3 yangın söndürme acil ekibi, 8 ilk müdahale aracı, 8 su ikmal aracı, 4 iş makinesi, 300 personel, jandarmaya ait TOMA ve 80 jandarma personeli söndürme çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor.

Bu arada alevlerin yerleşim yerlerini tehdit etmediği öğrenildi. Yangının çıktığı bölgenin sarp arazi olduğu, ekiplerin bu nedenle müdahalede zorluk yaşadığı belirtildi.

 

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya | Antalya Haber

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.