OSMAN GENÇ'TEN KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 49.YILDÖNÜMÜNE YÖNELİK MESAJ

Afrika Kordiplomatik Başkanlığı, G. Sudan Büyükelçilik Koordinatörü, AFDA Yönetim Kurulu Başkanı Osman Genç Kıbrıs Barış Harekatı ’nın 49. yıldönümünde Mesaj yayınladı. 

20 Temmuz 2023
OSMAN GENÇ'TEN KIBRIS BARIŞ HAREKATI'NIN 49.YILDÖNÜMÜNE YÖNELİK MESAJ

Osman Genç; "Bugün Kıbrıs Barış Harekatı’nın 49. yıldönümü. Bu tarihi gün, Kıbrıs Türk halkının yeniden doğuşu, özgürlüğü ve bağımsızlığı olarak anılıyor. Kıbrıs’ta yıllarca Rumların baskısı ve katliamına maruz kalan kardeşlerimizi korumak için Türkiye Cumhuriyeti, garantör devlet olarak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiş ve adaya barış ve huzur getirmiştir. Bu operasyon, Türk milletinin adalet ve insan haklarına olan bağlılığının, kardeşlik ve dayanışma ruhunun, vatan ve bayrak sevgisinin en güzel örneğidir.

Bu vesileyle, Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit olan kahraman Mehmetçiklerimizi ve Kıbrıs Türk mücahitlerini rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolda büyük bir rol oynayan bu harekatın mimarı olan dönemin Başbakanı merhum Bülent Ecevit’i de saygıyla yad ediyoruz. Kıbrıs Türk halkının haklı davasını her zaman destekleyen ve yanında olan Türkiye Cumhuriyeti’ne de teşekkür ediyoruz.
 
 Kıbrıs Barış Harekatı, Türk milletinin tarihinde altın harflerle yazılmış bir zaferdir. Bu zaferin kazanılmasında emeği geçen herkesi kutluyor, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin geleceği için daha çok çalışacağımızın sözünü veriyoruz. Yaşasın Türkiye, yaşasın KKTC, yaşasın Türk-Kıbrıs dostluğu"dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.