Antalya'da Hava Sıcaklığı Rekor Kırdı

"Sıcak hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklığının arttığı Antalya'da gün içerisinde beklenen değerlere ulaşıldı. " 

14 Temmuz 2023
Antalya'da Hava Sıcaklığı  Rekor Kırdı

HAVA sıcaklığının 42 derece ölçüldüğü Antalya'da serinlemek için denize girmeyi tercih edenler sahillerde yoğunluğa neden oldu. Sıcak hava dalgasının etkisini gösterdiği kentte, doğal yaşam parkında kalan hayvanlar, su fıskiyelerinin yanı sıra yaz diyetlerine uygun, buzlu meyve kokteyli ile serinletildi.

Sıcak hava dalgasının etkisini gösterdiği Antalya'da, termometreler 42 dereceyi gördü. Nemin yüzde 5'e düştüğü kentte, sıcak hava bunalttı. Serinlemek için denize gidenler, Konyaaltı Sahili'nde yoğunluk oluşturdu. Tatilciler denize girip, yüzerek vakit geçirdi. Temmuz ayı mevsim normali 34,2 derece olan Antalya'da, son olarak 2000 yılı temmuz ayında 45 derece ile ayın en yüksek sıcaklığına ulaşıldı.

Sıcak hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklığının arttığı Antalya'da gün içerisinde beklenen değerlere ulaşıldı. İlçelerde ise Manavgat'ta sıcaklık 43.9 dereceye kadar ulaştı. Kentte en düşük sıcaklık ise 11.1 derece ile Elmalı ilçesinde ölçüldü.

DOĞU İLÇELERİ DAHA SICAK

Hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde de mevsim normalleri üzerinde seyredeceğini belirten Meteoroloji 4. Bölge Müdürü Ayşe Gemici, Kent geneline baktığımızda gün içerisinde Manavgat'ta 43.9 derece ölçüldü. En düşük sıcaklık ise 11.1 derece ile Elmalı'da ölçüldü. Yüksek sıcaklıklarla ilgili tahmin ettiğimiz değerleri şu ana kadar gördük.

Sıcaklıklar mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyrediyor. Önümüzdeki günlerde açık ve az bulutlu havayı görmeye devam edeceğiz. Kent merkezinde 41 dereceyi, doğu ilçelerinde 41'in üzerinde hava sıcaklıklarını görmeyi bekliyoruz dedi.

 

 

Kaynak: DHA

 

 

 

Antalya Haberleri | Sondakikaantalya.com | Antalya Güvenilir Haber | 07 Haber Magazin | Son Dakika Antalya

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.