ESKİ LARA’DA DÖRT DÖRTLÜK ÇALIŞMA

Antalya’da 8 yılda 400 kilometreden uzun cadde ve sokağı sıfır asfaltla kaplayan Muratpaşa Belediyesi’nin falezler boyunca uzanan eski Lara Caddesi’nde bisiklet ve yürüyüş yollarını kapsayan yenileme çalışmaları, tam not aldı. Caddede yürüyüş yapan Alev Yılmaz, “Gerek spor imkanları gerek çevre düzenlemesi için çok memnunuz” dedi. 

17 Mayıs 2022
ESKİ LARA’DA DÖRT DÖRTLÜK ÇALIŞMA

Antalya’nın doğa harikası falez kıyı bandında mavi bayraklı plajları, parkları, Deniz Yüzü ve Dağ Yakası kafeleriyle bütünlüklü bir yaşam alanı oluşturan Muratpaşa Belediyesi, yaklaşık 5 kilometrelik eski Lara Caddesi’nde yenileme çalışmalarında artık son metre asfaltı döküyor. Cadde, neredeyse tamamen yaya ve taşıt trafiğine açılırken yenilenen bisiklet ve yaya yollarında da hareketlilik günün ilk saatleriyle birlikte başlıyor.

BİSİKLETLİLER DE CADDEDE

İşe bisikletiyle gitmek, sabah sporu için yürüyüş yapmak ya da biraz pedal basmak isteyenler bir yanında masmavi Akdeniz ve yemyeşil parkların uzandığı caddeyi tercih ediyor. Pandemiyle birlikte toplu ulaşım kullanmayı bırakarak bisiklete geçtiğini anlatan Alkan Şahin, Muratpaşa Belediyesi’nin caddede gerçekleştirdiği düzenleme için “Daha önce yollar birleşikti. Yaya ve bisikletliler aynı yoldan gidiyordu. Şimdi çok daha iyi oldu” şeklinde konuştu.

Caddede yürüyüş yapan Alev Yılmaz “Çok beğeniyorum. Çok teşekkür ederim Sayın Ümit Uysal’a, çalışmalarından ve başarılardan dolayı. Gerek spor imkanları gerek çevre düzenlemesi için çok memnunuz. Sağladığı imkanlardan çok hoşnuduz” diye konuştu. Caddede hem bisiklete binerek spor yaptığı hem de ailecek yürüyüşe çıktıklarını anlatan Semih Uysal ise “Yürüme ve bisiklet yolunun ayrılması çok iyi oldu. Ailecek çok rahat yürüyüş yapabiliyoruz” dedi.

TAM ZAMANINDA DOĞRU YATIRIM

Muratpaşa Belediyesi, eski Lara Caddesi’nde gerçekleştirdiği çalışmalar dışında, 8 yıl içinde 400 kilometreden uzun cadde ve sokağı baştan sona yeniledi. Yenileme çalışmalarında, Muratpaşa Belediyesi kendi ürettiği asfaltı kullanırken Belediye Başkanı Ümit Uysal, “Bu çalışmalarla kentimizin uzun yıllar için asfalt altyapı sorununu çözdük” dedi. Eski Lara Caddesi’nde çalışmaların beklenenden uzun sürdüğünü aktaran Başkan Uysal, “Bunda hava şartları da ekli oldu. Yağışlı gün sayısının fazla olması, sıcaklıkların beklenenden düşük seyretmesi takvimimizde aksamalara neden oldu” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.