MİLLİ GURURUMUZ T129 ATAK, BİLİMFEST’TE

Kepez Belediyesi’nin Antalya Bilim Merkezi’nde 31 Mart-2 Nisan tarihlerinde düzenleyeceği BilimFest, Dünya çapında kendi sınıfında en etkin taarruz helikopteri olan milli gururumuz T 129 ATAK Taarruz ve Taktik Helikopterini ziyaretçilerle buluşturacak. 

29 Mart 2022
MİLLİ GURURUMUZ T129 ATAK, BİLİMFEST’TE

 Türkiye’nin en kapsamlı bilim merkezi olan Antalya Bilim Merkezi, BilimFest ile kapılarını açıyor. Kepez Belediyesi ve TÜBİTAK işbirliğiyle 12 bin 500 metre kare alana kurulan Antalya Bilim Merkezi, 3 gün sürecek BilimFest ile bilim ve teknoloji devlerine ev sahipliği yapacak.   Antalya BilimFest’te, Dünya çapında kendi sınıfında en etkin taarruz helikopteri T 129 ATAK Taarruz ve Taktik Helikopterini ziyaretçiler yakından görme imkanı bulacak. T129 ATAK Helikopteri Türk Silahlı Kuvvetleri’nin taarruz helikopteri ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye’ye özgü milli kabiliyetler kullanılarak geliştirildi. Performansı zorlu (Sıcak hava-yüksek irtifa) görevleri için optimize edilmiş olup, gece ve gündüz koşullarında yüksek manevra ve performans kabiliyeti ile Türk Silahlı Kuvvetlerinin operasyonlarında etkin bir şekilde görev yapmaktadır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.