MANAVGAT’IN EN BÜYÜK MAHALLESİ SARILAR’DA BASINÇ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Manavgat merkezinde en fazla nüfusa sahip Sarılar Mahallesi’nde içme suyu basınç düşüklüğü sorununu çözüyor. Mahalleye 85 kilometre uzunluğunda yeni içme suyu hattı döşeniyor. 

23 Mart 2022
MANAVGAT’IN EN BÜYÜK MAHALLESİ SARILAR’DA BASINÇ SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Manavgat’ın merkez mahallelerinden Sarılar’ın yüksek kesimlerinde kullanımın arttığı saatlerde içme suyunun ulaşmasında sıkıntılar yaşanmaktaydı. Basınç düşüklüğü ile birlikte vatandaşlardan gelen ve özellikle yaz aylarında artan su kesintisi ihbarlarını dikkate alan Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü hazırladığı proje ile sorunu çözüyor.

45 MİLYON BEDELLİ PROJE 

KDV dahil 45 milyon lira yatırım bedelli  “Manavgat Muhtelif Mahaller İçme Suyu Şebeke ve Tesisleri Yapım İşi” kapsamında Manavgat’ın en büyük mahallesi olan Sarılar’a 9 farklı ebatta toplam 85 kilometrelik yeni içme suyu hattı döşeniyor. Çalışmalarda 20 kilometrelik bölüm tamamlandı. Ormanla iç içe olan Sarılar Mahallesi’nde ekipler ayrıca muhtelif yerlere yangın hidrantları da yerleştirdi. 

KARAÖZ’E KESİNTİSİZ İÇME SUYU 

Proje kapsamında yangından zarar gören mahallelerden olan Karaöz’de de şebeke hattı ve abonelerin içme suyu hatları yenilendi. 8.5 kilometrelik hat yenilemesi ile vatandaşların kesintisiz su ihtiyaçları karşılandı.

TOPLAM 185 KM HAT YENİLENECEK 

“Manavgat Muhtelif Mahaller İçme Suyu Şebeke ve Tesisleri Yapım İşi” içerisinde Sarılar Mahallesi dışında Altınkaya Yavrudoğan, Çolaklı (Yağlılar) Sırtköy, Dolbazlar, Tilkiler (İncirsivrisi), Gebece ve Kızıldağ Mahallelerinde de şebeke hattı yenileme çalışması yapılacak. Proje kapsamında toplam 185 kilometrelik içme suyu hattının yenilenmesi hedefleniyor. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.