MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

 

07 Mart 2022
MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI SN. ŞÜKRÜ SÖZEN’İN 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ KUTLAMA MESAJI

Anamız, bacımız, yarimiz, yol arkadaşlarımız, omuz omuza yürüdüğümüz Cumhuriyetimizin temel taşlarını döşeyen emektar, cefakar kadınlarımızın hakkı ödenmez.

Kadın toplumu oluşturan en önemli halkadır. Kadının katılmadığı, kadının yok sayıldığı bir topluluğu, medeniyet ölçüleri çerçevesinde değerlendirmek mümkün değildir. Kadın toplumun içindeyse o toplum medenidir, üretkendir. 

Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, “Kadınlar içtimai hayatta erkeklerle birlikte yürüyerek birbirinin yardımcısı ve destekçisi olacaklardır”  demiştir. Türk kadınları, tarihte hep önemli misyonlar üstlenmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nde bugün özgürce yaşıyorsak, bunu Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, şehitlerimiz ve onlarla yan yana savaşan Türk kadınlarımıza borçluyuz.

Ailenin huzuru, gelecek nesillerin emniyet içinde yaşaması, toplumun refah ve mutluluğu, kadınların üstlendiği yükün hafiflemesine, paylaşılmasına ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın kadın haklarına saygı duyulmasına bağlıdır.

Millet olarak annelerimizden başlayarak hayatımızdaki bütün kadınlara verdiğimiz değerin asla azalmaması gerekir.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadının özdeğeri ve sahip olduğu temel insani hakları konusunda etkin bir farkındalığa ve kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda küresel bir bilince vesile olmasını temenni ediyorum.

 

Bu vesileyle hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren başta şehit analarımız olmak üzere, fedakar tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, aileleri ve sevdikleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, aydınlık yarınlar diliyorum.

 

Şükrü SÖZEN

Manavgat Belediye Başkanı

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.