KONYAALTI’NDAN ÖĞRENCİLERE ‘ÇEVRE’ EĞİTİMİ

Konyaaltı Belediyesi, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında ilçedeki okullarda öğrencilere geri dönüşüm eğitimi veriyor. 

25 Şubat 2022
KONYAALTI’NDAN ÖĞRENCİLERE ‘ÇEVRE’ EĞİTİMİ

Çevre koruma bilincinin küçük yaşlardan başlayarak oluşturulması anlayışıyla hareket eden Konyaaltı Belediyesi, ilçedeki okullarda çevre eğitimleri düzenliyor. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce yürütülen proje kapsamında öğrencilere atık yönetimi, atıkların kaynağında azaltılması, ayrı toplanması ve geri dönüştürülmesi, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, atık elektrikli ve elektronik eşyalar ile evlerdeki tehlikeli atıklar konusunda bilgi veriliyor. Bu yıl Altınyaka Koleji, Okyanus Koleji, Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi ve İlhami Tankut liselerinde öğrenim gören öğrencilere verilen eğitimlerin, ilçe sınırlarındaki bütün okullara yayılması hedefleniyor.

DOĞAL KAYNAKLARIMIZI KORUMAK İÇİN

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, yönetim anlayışı olarak çevreye azami derecede önem verdiklerini söyledi. Gelecek için çevrenin korunması gerektiğine dikkat çeken Başkan Esen, çocuklara yeşil bir dünya bırakmak istediklerini kaydetti. 1 litre atık yağın 1 milyon litre içme suyunu kirletebildiğine dikkat çeken Esen, “Doğamızı ve doğal kaynaklarımızı koruyabilmek için atıkların kontrolü çok önemli. Çevre bilinci oluşturabilmenin de çocukluktan itibaren verilen eğitici bilgilerin önemini biliyor ve ekiplerimizle beraber buna göre çalışmalar yürütüyoruz. Çevre bilinci konusunda ilçemiz sınırlarında bulunan bütün öğrencilerimize ulaşmayı hedefliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.