14 ŞUBAT’TA KİM, NE HEDİYE BEKLİYOR?

14 Şubat Sevgililer Günü yaklaştı. Bu özel günü unutulmaz kılmak isteyenler, en anlamlı hediye için arayışlarını sürdürüyor. Hediye konusunda henüz bir fikir üretmediyseniz ya da “Hediyeye ne gerek var aşkımız yeter” diyenlerdenseniz aman dikkat! Avantajix.com’un önceki araştırmalarında her on kadından dördünün hediyesiz bir 14 Şubat’ı, ilişkinin bitmesi için gerekçe olarak gördüklerini unutmamak gerekiyor.14 Şubat’ta eşe, nişanlıya, sevgiliye ne hediye alınır? Erkekler ve kadınların hediye beklentileri neler? 

11 Şubat 2022
14 ŞUBAT’TA KİM, NE HEDİYE BEKLİYOR?

Türkiye’nin ilk para iadeli alışveriş sitesi Avantajix.com, üyelerinin bir kısmı arasında 14 Şubat için hediye seçmekte zorlananlara yol gösterecek, tüketicilerin alışveriş alışkanlıklarını ortaya çıkaran bir anket düzenledi.

 

TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ LİSTE BAŞI

 

Anketten çıkan sonuç hem erkeklerin hem de kadınların hediye alırken kredi kartı limitlerini zorlayacak cinsten.

Erkeklerin yüzde 48’i, kadınların da yüzde 39’u hediye olarak cep telefonu, bilgisayar, akıllı saat, bileklik, kulaklık gibi teknolojik ürünler bekliyor.

Erkekleri en çok mutlu eden diğer hediyeler ise sırasıyla giyim-aksesuar (yüzde 18), spor malzemeleri (yüzde 16), kitap-müzik-hobi (yüzde 12) ile parfüm-kişisel bakım ürünleri (yüzde 6).

Kadınlar için de teknoloji ürünleri kategorisini takip eden diğer hediyeleri; giyim-aksesuar (yüzde 20), parfüm-kişisel bakım ürünleri (yüzde 14), çiçek-çikolata (yüzde 12), ev dekorasyonu (yüzde 8), kitap- müzik-hobi ürünleri (yüzde 7) oluşturuyor.

 

PARFÜM SON DAKİKA HEDİYESİ

 

Ankete katılanların dörtte üçü hediyeyi son güne bıraktıklarını söylüyor.

Parfüm ise buluşmaya giderken alınan son dakika hediyesi olarak “kadın ve erkeklerin kurtarıcısı” oluyor.

 

E-TİCARET’İN BEKLENTİSİ 2 MİLYAR TL

 

Öte yandan online alışveriş sektörü 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla 2 milyar TL’lik ciro hedefliyor.

Avantajix.com Dijital Pazarlama Direktörü Sevda Köseibiş, Sevgililer Günü’nün, Anneler Günü ile birlikte perakende ve eğlence sektörünün en canlı olduğu dönem olduğunun altını çizerek, “Her iki sektörün Sevgililer Günü haftasındaki ciroları 10-12 milyar TL’yi buluyor. Satışların yüzde 20’lik kısmı ise online yapılıyor. Özellikle gençler, karşılaştırma siteleri aracılığıyla alacakları hediyeyi en uygun fiyata bulabiliyor. Romantik bir akşam yemeği planlıyorlarsa fırsat sitelerinden çok özel fiyatlar alabiliyorlar. Harcamalarını Avantajix.com gibi her alışverişte nakit para ödeyen siteler üzerinden yaptıklarında, bu özel günleri cüzdanlarını fazla hırpalamadan atlatabiliyorlar” diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.