Leather Fur Fuarı 2 Aralık'ta Antalya'da kapılarını açacak

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği'nin (TDKD) organize ettiği Leather&Fur Fuarı, 2 Aralık'ta Antalya'da kapılarını açacak. 

27 Kasım 2021
Leather Fur Fuarı 2 Aralık'ta Antalya'da kapılarını açacak

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği'nin (TDKD) organize ettiği Leather&Fur Fuarı, 2 Aralık'ta Antalya'da kapılarını açacak. TDKD Başkan Vekili Serdar Yavuz, "Sektör olarak 50'ye yakın ülkeye ihracatımız var. Bu yılı 215 milyon dolar ihracatla kapatmayı hedefliyoruz. Dört gün sürecek fuarın sektörün toplam ihracatına en az 65 milyon dolar katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi. İhracat ve üretim odaklı çalışan deri konfeksiyon sektörünün 'Küresel Buluşma'sı olarak nitelendirilen Leather&Fur Fuarı, 2 Aralık'ta Antalya'da kapılarını açacak. Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği'nin (TDKD) düzenlediği fuara 15 ülkeden yaklaşık 1.200 ziyaretçi gelecek. Geçen yıl 180 milyon dolar ihracat yapan sektör bu yılı en az 215 milyon dolar ihracatla kapatmayı hedefliyor. TDKD Başkan Vekili Serdar Yavuz, sektördeki son gelişmeleri değerlendirdi. Sektörün Rusya başta olmak üzere 50'ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini söyleyen Yavuz, "Fuara bu yıl 61 üretici firma katılıyor. Ziyaretçi aldığımız 13 ülke bu yıl Fransa ve İsrail ile 15'e çıktı. Coğrafyayı genişletiyoruz. Bulunduğumuz her ülkede ortalama yüzde 5'lik pazar payımız mevcut. Bu rakamı yüzde 10'a çekme hedefimiz var. Burada fuarların etkisi oldukça fazla. Mevcut ihracat pazarlarımızdaki varlığımızı pekiştirmek ve pazar paylarımızı yukarı çekmek istiyoruz." dedi. Deri konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren şirketlerin yarısının markalı ihracat gerçekleştirdiğini vurgulayan Serdar Yavuz, "Artan lojistik ve ham madde fiyatlarından ötürü ürünlere zam geldi. Geçen yıl 50 milyon dolar ticaret hacmimizin bu yıl 65 milyon dolar seviyelerine çıkacağını tahmin ediyoruz. Çin'e yönelmiş pazarları tekrar canlandırıyoruz. Dağıstan, Moskova, Kazakistan gibi Çin'e çok yakın ve zayıf olduğumuz bölgeleri bile tekrar canlandırmayı başardık" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.