Büyükşehir'den yangından etkilenenlere psikolojik destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yangının hem vatandaşlarda hem de Manavgat'ta yarattığı tahribatı gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan psikologlar yangın sonrası oluşan travmaların izlerini silmeye çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca yangından etkilenen mahallelerde vatandaşlara sağlık taraması yapıyor. 

14 Ağustos 2021
Büyükşehir'den yangından etkilenenlere psikolojik destek

Antalya Büyükşehir Belediyesi, yangının hem vatandaşlarda hem de Manavgat’ta yarattığı tahribatı gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan psikologlar yangın sonrası oluşan travmaların izlerini silmeye çalışıyor. Büyükşehir Belediyesi ayrıca yangından etkilenen mahallelerde vatandaşlara sağlık taraması yapıyor. 


 

Manavgat ilçesinde yangından etkilenen mahallelerde Antalya Büyükşehir Belediyesi hasar tespit çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli psikologlar da yangın bölgesinde travmatik vakaların çözümü için vatandaşları evlerinde ziyaret ederek görüşüyor. 

PSİKOLOG DESTEĞİ 

Ziyaret ettikleri kişilere Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak yangından her zaman yanlarında olduklarını söyleyen psikologlar, afetten etkilenen vatandaşların ruhsal ve psikolojik durumlarını düzeltmek için de ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtiyor. 

AFETZEDELERE SAĞLIK TARAMASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri ise Manavgat’ta yangından etkilenen mahallerde vatandaşlara sağlık taraması yapıyor. Ambulanslarla yangından etkilenen mahalleleri gezen ekipler vatandaşların tansiyon ölçümlerini yaparak, şikayetlerini dinliyor. 

AŞI MERKEZLERİNE TAŞINIYORLAR

Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat’ta yangından etkilenen uzak mahallerdeki yaşlı vatandaşları aşı merkezlerine taşıyor. Sırtköy Mahallesi’nde 44 kişi Antalya Büyükşehir Belediyesi araçlarıyla aşılarını olmak üzere Manavgat merkeze taşındı. Vatandaşlar bu hizmetten dolayı Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.