28 Temmuz'da başlayan orman yangınlarını 12 yaşındaki bir çocuğun çıkarttığı ortaya çıktı

Antalya'nın Manavgat ilçesinde 28 Temmuz'da başlayan orman yangınlarını 12 yaşındaki bir çocuğun çıkarttığı ortaya çıktı. Suçunu itiraf eden çocuk, yangını anne ve babasının ayrılmasına kızdığı için çıkardığını söyledi. 

05 Ağustos 2021
28 Temmuz'da başlayan orman yangınlarını 12 yaşındaki bir çocuğun çıkarttığı ortaya çıktı

Manavgat'taki yangının anne ve babasına kızan 12 yaşındaki çocuk tarafından çıkarıldığı ortaya çıktı

Manavgat Merkez Kavaklı Mahallesinde Çarşamba günü çıkan yangını 12 yaşındaki M.A.T. isimli çocuğun çıkardığı ve tedbir amaçlı yetiştirme yurduna gönderildiği bildirildi. Suçunu itiraf eden M.A.T.'nin ifadesi doğrultusunda kendisini azmettirdiğini söylediği 16 yaşındaki C.Y. ise dün çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan ve 2 Ağustos'ta Manavgat Adliyesi'ne çıkarılan 12 yaşındaki çocuk, ifadesinde ormanı kendisinin yaktığını kaydetti. 2009 doğumlu olan ve Manavgat'ta ailesiyle birlikte oturan M.A.T. savcılıkta olayı şöyle anlattı:

 
"28 Temmuz tarihinde ablam ve kardeşim ile birlikte dayımlara kahvaltıya gittik. Saat 10.00 gibi eve geldik. Sonra saat 13.00-14.00 sıralarında dışarıya çıktım. Kafamda daha önceden annem ve babamın durumu nedeniyle ormanı yakma planım vardı. Mutfakta bulunan çekmeceden aldığım mavi renkli bir çakmak ile ormana gittim. Biz bu ormanda daha önceden hayvancılık yapmıştık. Bu sebeple ormanı biliyordum. Ormana gittiğimde yerde bulunan kurumuş çalılara etraftan biraz daha çalı ve kurumuş ot toplayarak çember haline getirdim ve elimdeki çakmakla orayı ateşe verdim. Beş dakika kadar orada kaldım. Yangın büyüdü.

"YANGININ BÜYÜMESİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞTIM"

Ben ormanın yakınlarındaki oduncunun bulunduğu yöne doğru gittim ama oduncuyu görmedim. Yangının istif halinde bulunan odunlara doğru ilerlediğini görünce yangının daha fazla büyümesini engellemeye çalıştım. Ancak başaramayınca koşarak hızlıca eve gittim. Ormanı hiç kimseden talimat almadan kendi istediğim ile yaktım. Bu konuda birileri bana tehditte bulunmadı veya yönlendirmesi olmadı. Ormanı yakmam konusunda kimse beni tehdit etmedi, aileme ya da bana zarar vereceklerini söylemediler. Çok pişmanım."

"ANNEM VE BABAM AYRILACAKTI"

Manavgat 1. Sulh Ceza Hâkimliği'ne çıkarılan çocuk, buradaki ifadesinde de "Annem ve babam ayrılacaklarını söyledikleri için psikolojim bozulmuştu, bu nedenle evden çakmak aldım. Aklımdan ormanı yakmak geçti. Psikolojimin bozulma nedeni sadece annem ve babamın ayrılacak olması değildir. Ayrıca ilkokul 1'de arkadaşlarım beni dövmüştü. Bu nedenle de psikolojim bozulmuştur" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.