Büyükşehir Belediyesi tarihi 1. Mirador’a çekilen tel örgüleri kaldırdı

80 yıllık tarihi miradora Hıdırlık Kulesi’nin restorasyonunu yapan firma tarafından delikler açılarak gerilen tel örgü Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırıldı. 

13 Nisan 2021
Büyükşehir Belediyesi tarihi 1. Mirador’a çekilen tel örgüleri kaldırdı

MİRADOR  ARTIK ÖZGÜR
 
 
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi,Karaalioğlu Parkı’ndaki tarihi 1. Mirador’a çekilen tel örgüleri kaldırdı. Antalya’nın sembollerinden olan 80 yıllık miradora delik delinerek ve demir çubuklar takılarak gerilen tel örgülerin söküldüğünü duyuran Büyükşehir Belediyesi, “Konu hakkında gerekli hassasiyet gösterilerek. Karaalioğlu Parkı’ndaki tel örgüler kaldırılmıştır” açıklaması yaptı.
 
KAMPANYA BAŞLATILMIŞTI
 
Tarihi miradora tel örgü germek için yerleştirilen demir çubukların Antalya Büyükşehir tarafından ihale edilen Hıdırlık Kulesi’nin restorasyonunu üstlenen şirket tarafından yapıldığı belirtildi. Miradora açılan deliklere ve tel örgüye tepki gösterenler, ‘Antalya’ma dokunma’ diye kampanya başlattı. Kampanya üzerine harekete geçen Büyükşehir Belediyesi tarihi dokuya zarar veren demir çubuk ve ter örgüyü söktü. Miradora tel örgü çeken firmanın üstlendiği Hıdırlık Kulesi Çevresi Arkeolojik Kazı Projesi, 31 Mart 2020’de başladı. Bedeli 1 milyon 537 bin 600 lira olan ve 400 günlük teslim süresi verilen kazı çalışmalarının yaz başında tamamlanması planlanıyor.
 
80 YILLIK SEYİR TERASLARI
 
Miradorların yer aldığı Karaalioğlu Parkı’nın yapımına 14 Ağustos 1940 tarihinde kurulan Antalya’yı Güzelleştirme ve Tanıtma Cemiyeti öncülüğünde 2 Mart 1941 tarihinde başlandı. Karaalioğlu Parkı, üç sene süren çalışmalar sonrasında İnönü Parkı adıyla 29 Nisan 1943 tarihinde hizmete girdi. 140 bin metrekarelik bir alana sahip parkta denize doğru uzanan birbirine paralel üç cadde yer alır. Bu caddeler ‘mirador’ denilen 3 seyir terasıyla sonlanır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.