TURİZMİN başkenti Antalya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı - Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan dev bir proje hayata geçiyor.

TURİZMİN başkenti Antalya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı - Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan dev bir proje hayata geçiyor. Belek Bölgesi'ne hizmet etmek üzere yapılan Serik-2 Atıksu Arıtma Tesisi ve Bağlantılı Altyapı Tesisleri'ne 243 milyon TL'lik yatırım yapılıyor. 

05 Şubat 2021
 TURİZMİN başkenti Antalya'da Kültür ve Turizm Bakanlığı - Antalya Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle hazırlanan dev bir proje hayata geçiyor.

Altyapıda ve arıtmada dev yatırımda çalışmalar tüm hızıyla sürüyor
 
 
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Antalya Büyükşehir Belediyesi ortak iş birliği protokolüyle hayata geçirilecek olan 'Serik-2 Atıksu Arıtma Tesisi ve Bağlantılı Altyapı Tesisleri' yapım işine ait çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Serik ilçesinde yapımı devam eden proje sahasını ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu. Projenin güncel durumu hakkında bilgi alan Bakan Yardımcısı Alpaslan'a Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürü İbrahim Kurt ve ekibi eşlik etti.
 
 
 
YÜZDE 50'Sİ TAMAMLANDI
 
 
 
 
Projenin amacı, 'bölgeden gelen evsel atık suyu arıtacak merkezi tek bir tesisi inşa etmek ve arıtma tesislerinin devre dışı bırakılması ile üst düzey bir çevre koruması ve merkezi atık su yönetimi sağlamak' olarak ifade edildi. Bugüne kadar yüzde 50'si tamamlanan proje bitirildiğinde Belek bölgesinde bulunan, diğer 2 arıtma tesisi devreden çıkarılacak ve buralardaki arıtma faaliyetini 'Serik 2 Atıksu Arıtma Tesisi' üstlenecek.
 
 
 
Ülkemizde bir ilk olan işbirliği protokolü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Serik'teki çalışmalara 243 milyon TL'lik finansal destek vererek, tesislerin yapımını sağlayacak. Bakanlık yapım işlerinin tamamlanmasının ardından 20 yıl süreyle tesisleri işleterek daha sonra ASAT'a teslim edecek. Bu 20 yıllık süreçte Belek bölgesinin tüm atık su gelirleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından alınacak ve elde edilen bu kaynaklar bölge altyapısı için kullanacak.
 
 
 
İki etaptan oluşan projenin ilk etabı tamamlanıp tesis devreye alındığında, günde ortalama 65 bin metreküp atık su arıtılabilecek. 2 etabın tamamlanıp devreye alınması ile toplam tesis kapasitesi 130 bin metreküpe çıkacak. Tesise bağlı olarak 4 yeni terfi merkezi ve 25 bin metre uzunlukta altyapı bağlantı hattının yapımı sürdürülürken, bölgede eğim ile akışı sağlanan diğer hatlar da sisteme dahil edilecek.
 
 
 
PLANLANANDAN ERKEN BİTİRİLECEK
 
 
 
 
Devam eden projenin resmi olarak iş bitiş tarihi 5 Eylül 2021 olmasına rağmen Nadir Alpaslan tarafından projenin 2021 yılı içinde turizm sezonu öncesi tamamlanması yönünde talimat verildi. Bunun üzerine yüklenici firma yetkilileri, devam eden sözleşme kapsamında inşaat işlerinin Mayıs ayı içerisinde, mekanik ve elektrik aksamlar ile tüm projenin ise Haziran ayı sonuna kadar tamamlanacağı sözünü verdi.
 
 
 
SIRADA KEMER VAR
 
 
 
Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ile Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü yetkilileri arasında yapılan toplantıda, Antalya'nın diğer önemli turizm merkezi Kemer ilçesinin altyapı sorununu çözüme kavuşturma için Serik'tekine benzer bir protokol yapılması kararlaştırıldı. İlk etapta Kemer merkez ve Çamyuva mahallesine hizmet edecek, yaklaşık 250 milyon TL yatırım bedeli öngörülen Atıksu Arıtma Tesisi için projelendirme çalışmalarına başlama kararı alındı. 2021 yılı sonuna kadar ihalesinin yapılması planlanan proje ile Kemer merkez ve Çamyuva turizm bölgelerinin 2055 yılına kadar altyapı sorununun tarihe karışması hedefleniyor.
 
 
 
Toplantı sırasında, 2022 yılında yine Kemer ilçesinde bulunan diğer önemli turizm bölgeleri olan Beldibi ve Göynük için de benzer yöntemler ile bir yatırım yapılması kararı alındı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.