ABD’de gündem soru işaretleri ve ‘çifte standart’ iddiası! Ulusal Muhafızlar neden gecikti?

Trump destekçileri Kongre binasını bastı, endişe verici görüntülerin ortaya çıktığı olaylarda gözler orduya bağlı Ulusal Muhafızlar'a döndü. Muhafızlar bir türlü harekete geçemezken "Bu süreçte kimin parmağı var" sorusu da soruldu. Peki, Black Lives Matter hareketinde silahlarıyla boy gösteren Muhafızlar, bu olayda neden ortaya çıkamadı?  

08 Ocak 2021
ABD’de gündem soru işaretleri ve ‘çifte standart’ iddiası! Ulusal Muhafızlar neden gecikti?

Tarihi bir güne tanıklık eden ABD’de Donald Trump destekçileri Capitol olarak bilinen ve Washington DC’de bulunan kongre binasını bastı. Aktarılanlara göre dört kişinin yaşamını yitirdiği olaylarla ilgili kritik sorular da sorulmaya başlandı.

ABD tarihinde ilk kez yaşanan ve endişe verici görüntülere sahne olan kalkışmaya ABD Ulusal Muhafızları’nın geciken müdahalesi, güne dair ortaya atılan soru işaretleri arasında başı çekiyor. Ulusal Muhafızlar gerçekten “ağır” mı davrandı? Durum böyleyse buna ne sebep oldu? Trump’ın bu konudaki sorumluluğu neydi?

HANİ ‘HER ZAMAN HAZIR’DI?

Yaşananlar; orduya bağlı rezerve kuvvet olarak doğal afet durumlarında yardımcı güç olarak görev almak, ülkenin iç güvenliğini sağlamak ve büyük çaplı toplumsal olaylara müdahale etmek gibi görevleri bulunan Ulusal Muhafızlar’ın mottosuna da ters düştü: “Always Ready, Always There.” (Her zaman hazır, her zaman orada.)

Washington Belediye Meclisi, Pentagon’a Ulusal Muhafızlar’ın gönderilmesi talebinde bulunurken Pentagon’un bu talebi reddettiğini öne sürdü. Pentagon ise bu iddianın aksine talebin onaylandığını ifade etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.