Sivas’ta 2 bin mezar kazıldı

Kış aylarının sert geçtiği Sivas'ta olası defin işlemleri için şimdiden 2 bin mezar hazırlandı. Toprağın buz kesmesi nedeniyle şehirde her yıl bu şekilde önlem alınıyor. 

25 Kasım 2020
Sivas’ta 2 bin mezar kazıldı

Sivas’ta 2 bin mezar kazıldı

Türkiye'nin en soğuk illeri arasında yer alan Sivas'ta soğuk hava kadar toprak sıcaklığındaki düşüklük de dikkat çekiyor. Zemheri soğuklarda toprak adeta buz kesiyor. Donan toprağın kazılması güçleşirken, dökülen beton da kurumuyor.

Mezarlıklar Müdürü Mehmet Kaynar, “2021 yılının Mart ayına kadar defin işlemlerinin yapılabileceği hazırlıkların tamamını yaptık. Hem cenazelerin alındığı, müdürlüğümüzün bulunduğu yerlerde hem de aile ve sıra mezarlığımızın bulunduğu yerlerdeki hazırlıklarımızın tamamını yapmış bulunmaktayız. Kışın toprak donuyor. Bu durumda kepçelerin daha rahat çalışabileceği, inşa gücünün daha rahat çalışabileceği bir sezonda üçüncü ve dördüncü ayın çalışmasını şimdiden yapmak zorundaydık” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.