Yunanistan'dan 29 Ekim provokasyonu! Komşu'nun savaş gemisi adımına Türkiye'den jet yanıt

Yunanistan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kapsayacak şekilde Ege Denizi'nde atış eğitimi için Navtex ilan etti. Türkiye Yunanistan'ın provokasyonuna anında karşılık verdi ve 28 Ekim'de atış eğitimleri için Navtex ilan etti. 

08 Ekim 2020
Yunanistan'dan 29 Ekim provokasyonu! Komşu'nun savaş gemisi adımına Türkiye'den jet yanıt

 
Türkiye'nin Akdeniz'deki hamlelerinden sonra bölgedeki hakimiyetini kaybeden Yunanistan, uluslararası basında mağdur rolünü oynarken, provokasyonlarına da devam ediyor. Geçen günlerde Navtex ilan eden Yunanistan, Türkiye ile NATO Karargahı'nda yapılması planlanan toplantı öncesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kapsayacak şekilde yeni bir Navtex ilanında bulundu.
 
"YUNANİSTAN GERÇEK NİYETİNİ ORTAYA KOYMUŞTUR"
 
Güvenlik kaynaklarından yapılan açıklamada, "Türkiye sorunların uluslararası hukuk ve iyi komşuluk temelinde çözülmesi için çaba harcarken Yunanistan'ın daha önce üzerinde mutabakata varılmış bir ilkeyi bilerek ihlal etmesi gerçek niyetini bir kez daha ortaya koymuştur." ifadelerine yer verildi
 
Türkiye Yunansitan'ın bu provokasyonuna anında karşılık verdi. 28 Ekim tarihinde atış talimi yapılması için Navtex ilan edildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.