İlişkileri yumuşatacak hamle! Macron'un çağrısı sonrası iki lider telefonda görüşecek

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'ye yönelik "İyi niyetli diyaloğu yeniden başlatalım" çağrısı sonrası iki ülkeden ilişkileri yumuşatacak yeni bir hamle geldi. Erdoğan, bu akşam saat 20.00'de Macron ile telefonda görüşecek. 

22 Eylul 2020
İlişkileri yumuşatacak hamle! Macron'un çağrısı sonrası iki lider telefonda görüşecek

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu akşam saat 20.00'de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefonda görüşecek.
 
Doğu Akdeniz'de Yunanistan'a askeri destek sağlayarak bölgede gerilimi tırmandıran Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından Türkçe paylaştığı mesajında, "İyi niyetli, naiflik olmaksızın sorumlu bir diyaloğu yeniden açalım" ifadelerini kullanmıştı. Macron'un diyalog çağrısının ardından iki ülkeden ilişkileri yumuşatacak yeni bir hamle geldi.
 
ERDOĞAN, MACRON İLE TELEFONDA GÖRÜŞECEK
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün akşam 20.00'de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir görüşme gerçekleştireceği belirtildi. Görüşmede Doğu Akdeniz'de yaşanan son gelişmelerin ve 24-25 Eylül'deki AB zirvesinin ele alınması bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.