Sosyal medyada başı açık fotoğraf paylaştığı için İran'da oyunculuk yapması yasaklandı

Başı açık fotoğrafını Instagram hesabından paylaştığı için İran’da oyunculuk yapması yasaklanan ve İstanbul’a gelen oyuncu Sadaf Taherian’la 07 Haberden Umut Yasin Kurter'e konuştu. 

03 Temmuz 2020
Sosyal medyada başı açık fotoğraf paylaştığı için İran'da oyunculuk yapması yasaklandı

 

Sadaf Taherian kimdir?

28 yaşındayım. Tahran Üniversitesi'nde mimarlık ve mühendislik okudum. 19 yaşından itibaren oyunculuk dersleri alıyorum. İran'da sinema, TV filmleri ve dizilerde rol aldım. 

Neden İstanbul'a geldiniz?

İran'da oyunculuk yapmam yasaklandı. Nedeni ise sosyal medyada başım açık fotoğraf paylaştığımdan dolayı. Halkın tepkisi de üzerine geldi. Oynayacağım projeler iptal oldu. Oyunculuk yapmak için gittiğimde ''Sevgilim ol, arkadaşım ol'' teklifleriyle karşılaşıyorum. Bu yüzden artık İstanbul'da yaşıyorum. 

 

Durum İran'da farklı mı?

Aslında İran'da da aynı. İran'dan çıktığım zaman oradaki sinema sektörünün pis olduğunu düşünüyordum. İş görüşmesine gittiğimde ''İmam nikahı kıyalım'' diyen bile oldu. Burada farklı olacağını düşündüm. Ama maalesef ki aynı durumlar burada da var. 

Türkiye'de mutlu musun?

Hayır, değilim. Buranın farklı olabileceğini düşünerek yanılmışım. Oyunculuk yapamıyorum. Modellik yapamıyorum. Aynı teklifleri almak çok fazla sıkıldım ve yoruldum. Bir iş yapacaksam birilerini tanımam gerekiyor. Ve insanlar çok önyargılı. Benim de özgüvenim kırılıyor. 3 kez Türkçe kursuna başladım ama başarılı olamadım. Güvenim kırıldı diyebilirim. Burada da oyuncular dizilerde öpüşüp aynı yatağa giriyorlar. Instagram'da başı açık fotoğraf paylaşmak ahlaksızlık oluyor!

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.