ANTALYA'NIN GURURU TÜRKİYE'NİN ÖRNEK VALİSİ

Virüse karşı etkin mücadelesi ile Antalya'mızı tekrar refaha kavuşturan Valimiz Münir KARALOĞLU'na sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. 

13 Mayıs 2020
ANTALYA'NIN GURURU TÜRKİYE'NİN ÖRNEK VALİSİ

Yaşanan salgın nedeniyle Türkiye'de alınan sosyal mesafe ve sokağa çıkma önlemlerini başarıyla uygulayan Antalya, Vali Münir Karaloğlu sayesinde yeniden refaha kavuşuyor. Sokağa çıkma yasağından muaf tutulan iller arasında Antalya'nın da yer alması, Vali Karaloğlu'nun nasıl titizlikle çalıştığını bize gösterir nitelikte.

İşte Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun korona virüs kapsamında yapmış olduğu icraatlerden bazıları:


Antalya Valisi: "Haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması yok"

Antalya Valisi:

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya'da hafta sonları sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırıldığını hatırlattı.


Korona virüsle mücadele süresince 31 ilde hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti. Antalya'da bu kısıtlama geçen haftadan itibaren kaldırıldı. Bazı vatandaşların hala kısıtlama olup olmadığı konusunda çok fazla soru alan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.
Vali Karaloğlu, "Sevgili Antalyılar, Korona virüsle mücadelede kontrollü sosyal hayat aşamasına geçtiğimiz Antalya'mızda, haftasonu sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak. Ancak tehdit devam ediyor. Lütfen, salgın bitinceye kadar maske takmaya ve sosyal mesafe kurallarına uymaya devam edelim" ifadelerinde bulundu. (İHA)


Antalya turizmine Toroslar hamlesi

Antalya turizmine Toroslar hamlesi

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Antalya'da turizmi çeşitlendirme adına önemli bir konuyu gündemimize alıyoruz. Kuzey Antalya Ekoturizm Rotası Projesi olarak...

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Antalya'da turizmi çeşitlendirme adına önemli bir konuyu gündemimize alıyoruz. Kuzey Antalya Ekoturizm Rotası Projesi olarak adlandırdığımız projemizi değerlendireceğiz. Maalesef Antalya'da turizm sadece sahile sıkışmış durumda" dedi.

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında video konferans sistemiyle "Kuzey Antalya Ekoturizm Rotası" Toplantısı gerçekleşti. Antalya'nın Torosların ardında kalan doğal, tarihi, kültürel ve manevi zenginliğinin turizme kazandırabilmek için atılacak adımların değerlendirildiği toplantıda Vali Münir Karaloğlu, Antalya'nın sahiline sıkışan turizmi tüm Antalya'ya yaymak için yapılacak projenin çok önemli olduğunu vurguladı. Antalya'da her fırsatta turizmi ve turizm pazarını çeşitlendirmeyi dile getirdiklerini belirten Vali Karaloğlu "Bugün Antalya'da turizmi çeşitlendirme adına önemli bir konuyu gündemimize alıyoruz. Kuzey Antalya Ekoturizm Rotası Projesi olarak adlandırdığımız projemizi değerlendireceğiz. Maalesef Antalya'da turizm sadece sahile sıkışmış durumda. Deniz, kum, güneş dediğimiz öğeler ön planda ama diğer taraftan Toroslara doğru gittikçe Antalya'da muhteşem bir doğamız ve kültürümüz muhteşem bir insanımız var. Ama biz bunu turizmde çok kullanmıyoruz. Tarihi varlıklarımızı ve Coğrafyamızı turizmde değere dönüştüremiyoruz. Gastronomimizi iyi tanıtamıyoruz. Maalesef çok fazla insanımıza değinmiyoruz. Bugün yapacağımız bu çalışmayla turizmi biraz sahilden Toroslara doğru çıkarmayı hedefliyoruz. Turizm ekonomisini daha fazla tabana yayacak bir çalışmayı hep beraber sizlerle yapmaya çalışacağız" dedi.

"Sadece işletmeler değil halkın geneli yararlansın"

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Karaloğlu "2020 yılında Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (BAKA) Antalya ile ilgili bu projeyi önerdik. Antalya'da öncelikle işletmelere 100 bin lira, 200 bin lira hibe vermektense öyle bir proje geliştirelim ki bundan halkın geneli yararlansın ve oluşan turizmi ekonomisini de halka aktaralım istedik. Bu projenin çıkış noktası da budur. Bugüne kadar turizm sektörünün de gözünden kaçan, Antalya'da çok fazla değerlendirilmeyen, çok önemli noktalarımız var" Şeklinde ifadeler kullandı.

"Birbirinden güzel değerlerimiz var"

Proje kapsamında çok önemli merkezlerin Antalya markasına kazandırılacağını aktaran Karaloğlu "Mesela Kepez Belediye'sinin kazı çalışması yaptığı Lyrboton Kome 2 Sene öncesine kadar Antalya'da bilinmeyen bir yerdi. Orada yapılan çalışmalardan sonra açılışına gittiğimizde gördük ki belki dünyanın ilk organize sanayi bölgesi denebilecek bir yer. Perge'nin ve Antalya'nın zeytinyağı ihtiyacı için kurulmuş antik bir organize sanayi bölgesi orası ama kimsenin bilgisi yok. Bugüne kadar da kullanmadık. Öte yandan Döşemealtı ilçemizde Türkiye'nin en geniş girişi ve en büyük galerisine sahip yaklaşık 30 milyon yıllık Kocain Mağaramız var. Daha girişiyle insanı büyüleyen mağaradaki hem milyonlarca yılda oluşmuş sarkıt, dikit ve sütunlar, hem de mağaranın akustiği gerçekten çok etkileyici. Dünyada benzeri olmayan bir mağara. İnşallah bu proje sayesinde bu değerlerimizi daha çok kullanmaya başlayacağız. Bu bölgede yaşayan insanımızı da turizmin bir parçası haline getirmeye çalışacağız. Onlar da ürettikleri şeyleri turizm vasıtasıyla değerlendirmeye çalışacaklar" ifadelerini kullandı.

İlk Etapta 4 Merkez Tanıtılacak

Toplantıda ilk olarak 4 ana merkez belirlendi. İlk etepta Lyrboton Kome Antik Kenti, Ekşili Göleti, Kocain Mağarası ve Antik Kral Yolu'nun tanıtımına önem verilecek. Mekânsal bütünlük ve ürün çeşitliliği ile Antalya'da bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşları bu projede fikirlerini BAKA'ya sunacak. İlgili kurumların rol almasıyla netleştirilen proje teknik çalışmaların yapılmasıyla hayata geçirilecek.

"Potansiyeli olan her noktayı değerlendirmeliyiz"

İlk etapta bu dört merkezle bir işaret fişeği yaktıklarına değinen Karaloğlu "Saydığımız noktalar dışında Döşemealtı bölgesinde o kadar çokta nokta var ki… Biz turizm adına bir hareket başlatmak istiyoruz. Bu hareket etrafındaki bütün potansiyelleri de harekete geçirebilmeliyiz. Ayrıca sadece konuştuğumuz noktalar değil potansiyeli olan her noktayı değerlendirmeliyiz" dedi.

Vali Münir Karaloğlu başkanlığında gündem maddelerinin değerlendirilmesiyle devam eden toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Gürbüz, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, DöşemeAltı Belediye Başkanı Turgay Genç, İl Kültür ve Turizm Müdür İbrahim Acar, Baka Genel Sekreteri Volkan Güler, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici ve ilgili kurumların yetkilileri katıldı. (İHA)


Vali Karaloğlu'ndan 'normalleşme' müjdesi

Vali Karaloğlundan normalleşme müjdesi

 VALİ Münir Karaloğlu, Antalya olarak salgına karşı, tüm kurum ve kuruluşlarla etkin işbirliği içerisinde başarılı bir mücadele verilerek, normalleşme sürecine girildiğini açıkladı. Vali Karaloğlu, Antalya'da 12 milyon 400 bin maske, 97 milyon 774 milyon TL nakdi yardım dağıtıldığını açıkladı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, koronavirüs sürecinde Antalya'da gelinen süreç, eczaneler ve vefa destek grupları aracılığıyla vatandaşa ulaştırılan maske ve yardımlarla ilgi bilgi paylaştı. Antalya'da yürütülen çalışmalar kapsamındaki sayılarla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan Vali Münir Karaloğlu, Antalyalılara müjdeli de bir haber verdi.

'NORMALLEŞME SÜRECİNE GİRDİK'

'Sevgili Antalyalılar' diye seslenen Vali Karaloğlu, “Antalya olarak salgına karşı, tüm kurum ve kuruluşlarımızla etkin işbirliği içerisinde, başarılı bir mücadele vererek normalleşme sürecine girdik. Bu süreçte de, dikkatli bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Virüsü birlikte yeneceğiz" dedi.

12.4 MİLYON MASKE DAĞITILDI

Devletin her zaman olduğu gibi, salgınla mücadelede de vatandaşın yanında olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, şunları kaydetti:

“Vefa Sosyal Destek Gruplarımız, vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacında yardıma koştu. Emeği geçen tüm vefalı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar şehrimizde, Vefa Sosyal Destek Hattımıza gelen 155 bin çağrının 151 bininde vatandaşlarımızın taleplerini karşıladık. Eczaneler ve ekiplerimizle, 12 milyon 400 bin maskeyi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Talepleri karşılamaya devam ediyoruz. Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Programı kapsamında, birinci fazda 38 bin 714, ikinci fazda 38 bin 667, üçüncü fazda 20 bin 393 olmak üzere toplam 97 bin 774 haneye 97 milyon 774 bin TL nakdi yardımı ulaştırdık. Üçüncü faz başvuru ve değerlendirmeleri devam ediyor."

İşyerleri ve işsiz ödeneğiyle ilgili de bilgi paylaşan Vali Münir Karaloğlu, "Salgın sürecinde, Antalya'mızda, 6 bin 110 kişi işsizlik ödeneğinden yararlanmış, 155 bin 464 kişi de kısa çalışma ödeneğini almaya başlamıştır. Ayrıca, 7 bin 526 iş yeri, 29 bin 312 sigortalı için ücretsiz izin ödeneğine başvurmuştur. Ödemeler ve incelemeler devam ediyor" ifadesini kullandı. - Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)


Antalya Valisi Münir Karaloğlu: Diğer ülkelere açılan ilk destinasyon olabiliriz

Antalya Valisi Münir Karaloğlu: Diğer ülkelere açılan ilk destinasyon olabiliriz

 

Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında her ay düzenli olarak yapılan turizm sektör toplantısı, korona virüs nedeniyle bu ay video konferans ile yapıldı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu başkanlığında her ay düzenli olarak yapılan turizm sektör toplantısı, korona virüs nedeniyle bu ay video konferans ile yapıldı. Toplantıya Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) B. Antalya BTK Başkanı Rıza Perçin, Akdeniz Turistik İşletmeciler ve Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erhan Yağcı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Yeliz Gül Ege ve sektör temsilcileri katıldı.

Diğer ülkelere açılan ilk destinasyon olabiliriz

Turizm ve Kültür Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un hafta sonu yaptığı açıklamaları hatırlatan Vali Münir Karaloğlu, “Bu süreçte destinasyondan destinasyona, havalimanından havalimanına açılımlar olabilir. Biz de Antalya’nın açılan ilk destinasyon, ilk havalimanı olmasını sağlamalıyız. Sertifikasyon noktasında da çalışma yapmamız gerekli. Bizim tesislerimizin hijyen sıkıntısı yok. Tesislerimizin nasıl davranacağıyla, bu süreçte herhangi bir hasta olsa dahi nasıl çözüm üreteceğiyle ilgili kuralları oturtursak, sertifikasyon yönünden de sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Antalya’da mücadelemizi en kontrollü ve tedbirli şekilde sürdürüyoruz. Diğer destinasyonlara, diğer ülkelere açılan ilk şehir olma şansımız var. Bu şansı, hep birlikte atacağımız adımlarla iyi değerlendirmeliyiz” dedi.

5 maddelik plan

Toplantıda korona sürecinin ardından Antalya turizmini güçlü bir şekilde canlandırmak ve Antalya’yı dünyaya tanıtmak için 5 temel madde üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Antalya’nın dijital tanıtımını arttırmak için Antalya.com sitesinde düzenlemeler yapılıyor, 15 Mayıs itibariyle internet sitesi faal olarak Antalya tanıtımına katkı sunacak. Dünya genelindeki turizm sektörünün profesyonellerine Antalya’daki salgın sürecinde yaşanan olumlu gelişmeler ve Antalya’nın marka değerleri hakkında haberler ve bilgiler iletilecek. AKTOB koordinesinde bütün oteller eski müşterilerine korona sürecinde evde kalmalarını ancak süreçten sonra Antalya’ya beklendikleri ifade edilen mesaj ve mektup gönderecek. Sosyal medyada #SunAndMore mottosuyla Antalya’yı tanıtan paylaşımlar yapılacak. Seyahat yasaklarının kalkmasıyla birlikte Pazar ülkelere ve tur ve operatörlerine ziyaretler gerçekleştirilerek Antalya’nın marka değeri ve turizm altyapısı hatırlatılacak. Turizmde iç pazarı da canlandırmak için dijital tanıtımlar yapılacak, televizyon kanalları ve sosyal mecralarda tanıtım filmleri yayınlanacak.


Vali Karaloğlu'ndan çocuklara çikolata kütüphanesi kampanyası

Vali Karaloğlu'ndan çocuklara çikolata kütüphanesi kampanyası

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, çocuklar için başlattığı Kuş Bul kampanyasından sonra şimdi de Çikolata Kütüphanesi isimli yeni kampanya daha başlattı.

Vali Karaloğlu yaptığı açıklamada, " "Ramazan Bayramı sevinçtir, mutluluktur. Tabi ki, bayram mutluluğu çocuklarımızla katlanır, kanatlanır; güzelleşir. Biz de, Ramazan Bayramı yaklaşırken, Korona tehdidi nedeniyle evden çıkamayan, okulundan, parklardan uzak kalan güzel çocuklarımızın bir nebze olsun, mutluluğuna vesile olmak için, bu sefer daha kolay ve çok daha 'Tatlı Bir Kampanya' başlatıyoruz. 14 yaş altı tüm çocuklarımızı davet ediyoruz. Sevgili çocuklar, mutluluğun resmini çizebilir misiniz? Hani dedik ya, Ramazan bayramı sevinçtir, mutluluktur diye. Sizlerden, Ramazan Bayramı’nın yani, sevinç ve mutluluğun resmini çizmenizi bekliyoruz. Bir resim çizerek bize, Ramazan Bayramı’nda ne yapmak istediğinizi de anlatabilirsiniz. Yaptığınız resmi siz tutun ve aileniz fotoğrafınızı çeksin. Sonra fotoğrafı bize gönderin; bilgi ve çikolata dolu bir kütüphaneniz olsun" dedi.

Kampanyaya katılım
Kampanyaya 18 Mayıs’a kadar katılım sağlanabiliyor. Önce, çekilen fotoğraf Twitter gönderisinin altına yorum olarak paylaşacak. Sonra, paylaşılan yorumun ekran görüntüsü alınarak çocuğun adı, soyadı ve açık adres bilgisiyle birlikte [email protected] mail adresine gönderilebilecek
Mail gönderen ilk bin çocuğa güzel bir kitapla birlikte, Çikolata Kütüphanesi hediye edilecek.


Münir Karaloğlu kimdir?

Aslen Rizeli olan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, hukuk fakültesini bitirmesinin ardından kariyerine kaymakam olarak başladı.

1964 yılında Rize Çayeli Kaptanpaşa´da doğan Münir Karaloğlu, ilkokulu Kaptanpaşa´da, ortaokul ve lise tahsilini Rize İmam Hatip Lisesi´nde tamamladı.

1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne girdi. Buradan 1989 yılında mezun olan Karaloğlu, avukatlık stajının ardından 1990 yılında kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Karaloğlu, adaylık sırasında 8 ay İngiltere’de eğitim aldı.

1994 yılında Kırıkkale-Karakeçeli Kaymakamı olarak görev yapan Karaloğlu, aynı yıl vatani görevini yapmak üzere bu görevine ara verdi. Askerliğini tamamlamasının ardından yine Kırıkkale-Karakeçili Kaymakamı olarak görevine geri dönen Karaloğlu, daha sonra sırasıyla:

1996-1998 Şanlıurfa-Harran Kaymakamı, 1998-2000 Yozgat-Çekerek Kaymakamı, 2000-2002 Tokat-Reşadiye Kaymakamı, 2002- 2003 Kırklareli Vali Yardımcılığı, 2003-2004 İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri (Başbakan Danışmanı), 10 Haziran 2004 - 14 Haziran 2009 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası’nın (YERELSEN) kurulmasına öncülük eden Karaloğlu, Mayıs 2009 ayına kadar Sendika Genel Başkanlık görevini sürdürdü.

12.06.2009-02.08.2013 Van Valiliği,

04.08.2013-10.06.2016 Bursa Valiliği,

01.06.2016 tarih ve 29729 Sayılı Resmi Gazete 'de yayınlanan 30.05.2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararınca Antalya Valiliği görevine atanmıştır.

Kırgızistan Cumhuriyeti’nin köklü üniversitelerinden Mahmud Kaşgari Barskani Doğu Üniversitesi tarafından "Fahri Doktora" unvanına layık görülen Karaloğlu, öğretmen Sevim Hanım ile evli olup, iki kız çocuk babasıdır.

 

 

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - VALİ Münir Karaloğlu, Antalya olarak salgına karşı, tüm kurum ve kuruluşlarla etkin işbirliği içerisinde başarılı bir mücadele verilerek, normalleşme sürecine girildiğini açıkladı. Vali Karaloğlu, Antalya'da 12 milyon 400 bin maske, 97 milyon 774 milyon TL nakdi yardım dağıtıldığını açıkladı.

 

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, koronavirüs sürecinde Antalya'da gelinen süreç, eczaneler ve vefa destek grupları aracılığıyla vatandaşa ulaştırılan maske ve yardımlarla ilgi bilgi paylaştı. Antalya'da yürütülen çalışmalar kapsamındaki sayılarla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan Vali Münir Karaloğlu, Antalyalılara müjdeli de bir haber verdi.

 

'NORMALLEŞME SÜRECİNE GİRDİK'

 

'Sevgili Antalyalılar' diye seslenen Vali Karaloğlu, “Antalya olarak salgına karşı, tüm kurum ve kuruluşlarımızla etkin işbirliği içerisinde, başarılı bir mücadele vererek normalleşme sürecine girdik. Bu süreçte de, dikkatli bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Virüsü birlikte yeneceğiz" dedi.

 

12.4 MİLYON MASKE DAĞITILDI

 

 

Devletin her zaman olduğu gibi, salgınla mücadelede de vatandaşın yanında olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, şunları kaydetti:

 

“Vefa Sosyal Destek Gruplarımız, vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacında yardıma koştu. Emeği geçen tüm vefalı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar şehrimizde, Vefa Sosyal Destek Hattımıza gelen 155 bin çağrının 151 bininde vatandaşlarımızın taleplerini karşıladık. Eczaneler ve ekiplerimizle, 12 milyon 400 bin maskeyi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Talepleri karşılamaya devam ediyoruz. Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Programı kapsamında, birinci fazda 38 bin 714, ikinci fazda 38 bin 667, üçüncü fazda 20 bin 393 olmak üzere toplam 97 bin 774 haneye 97 milyon 774 bin TL nakdi yardımı ulaştırdık. Üçüncü faz başvuru ve değerlendirmeleri devam ediyor."

 

İşyerleri ve işsiz ödeneğiyle ilgili de bilgi paylaşan Vali Münir Karaloğlu, "Salgın sürecinde, Antalya'mızda, 6 bin 110 kişi işsizlik ödeneğinden yararlanmış, 155 bin 464 kişi de kısa çalışma ödeneğini almaya başlamıştır. Ayrıca, 7 bin 526 iş yeri, 29 bin 312 sigortalı için ücretsiz izin ödeneğine başvurmuştur. Ödemeler ve incelemeler devam ediyor" ifadesini kullandı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - VALİ Münir Karaloğlu, Antalya olarak salgına karşı, tüm kurum ve kuruluşlarla etkin işbirliği içerisinde başarılı bir mücadele verilerek, normalleşme sürecine girildiğini açıkladı. Vali Karaloğlu, Antalya'da 12 milyon 400 bin maske, 97 milyon 774 milyon TL nakdi yardım dağıtıldığını açıkladı.

 

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, koronavirüs sürecinde Antalya'da gelinen süreç, eczaneler ve vefa destek grupları aracılığıyla vatandaşa ulaştırılan maske ve yardımlarla ilgi bilgi paylaştı. Antalya'da yürütülen çalışmalar kapsamındaki sayılarla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan Vali Münir Karaloğlu, Antalyalılara müjdeli de bir haber verdi.

 

'NORMALLEŞME SÜRECİNE GİRDİK'

 

'Sevgili Antalyalılar' diye seslenen Vali Karaloğlu, “Antalya olarak salgına karşı, tüm kurum ve kuruluşlarımızla etkin işbirliği içerisinde, başarılı bir mücadele vererek normalleşme sürecine girdik. Bu süreçte de, dikkatli bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Virüsü birlikte yeneceğiz" dedi.

 

12.4 MİLYON MASKE DAĞITILDI

 

 

Devletin her zaman olduğu gibi, salgınla mücadelede de vatandaşın yanında olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, şunları kaydetti:

 

“Vefa Sosyal Destek Gruplarımız, vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacında yardıma koştu. Emeği geçen tüm vefalı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar şehrimizde, Vefa Sosyal Destek Hattımıza gelen 155 bin çağrının 151 bininde vatandaşlarımızın taleplerini karşıladık. Eczaneler ve ekiplerimizle, 12 milyon 400 bin maskeyi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Talepleri karşılamaya devam ediyoruz. Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Programı kapsamında, birinci fazda 38 bin 714, ikinci fazda 38 bin 667, üçüncü fazda 20 bin 393 olmak üzere toplam 97 bin 774 haneye 97 milyon 774 bin TL nakdi yardımı ulaştırdık. Üçüncü faz başvuru ve değerlendirmeleri devam ediyor."

 

İşyerleri ve işsiz ödeneğiyle ilgili de bilgi paylaşan Vali Münir Karaloğlu, "Salgın sürecinde, Antalya'mızda, 6 bin 110 kişi işsizlik ödeneğinden yararlanmış, 155 bin 464 kişi de kısa çalışma ödeneğini almaya başlamıştır. Ayrıca, 7 bin 526 iş yeri, 29 bin 312 sigortalı için ücretsiz izin ödeneğine başvurmuştur. Ödemeler ve incelemeler devam ediyor" ifadesini kullandı.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - VALİ Münir Karaloğlu, Antalya olarak salgına karşı, tüm kurum ve kuruluşlarla etkin işbirliği içerisinde başarılı bir mücadele verilerek, normalleşme sürecine girildiğini açıkladı. Vali Karaloğlu, Antalya'da 12 milyon 400 bin maske, 97 milyon 774 milyon TL nakdi yardım dağıtıldığını açıkladı.

 

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, koronavirüs sürecinde Antalya'da gelinen süreç, eczaneler ve vefa destek grupları aracılığıyla vatandaşa ulaştırılan maske ve yardımlarla ilgi bilgi paylaştı. Antalya'da yürütülen çalışmalar kapsamındaki sayılarla ilgili sosyal medya hesaplarından açıklamada bulunan Vali Münir Karaloğlu, Antalyalılara müjdeli de bir haber verdi.

 

'NORMALLEŞME SÜRECİNE GİRDİK'

 

'Sevgili Antalyalılar' diye seslenen Vali Karaloğlu, “Antalya olarak salgına karşı, tüm kurum ve kuruluşlarımızla etkin işbirliği içerisinde, başarılı bir mücadele vererek normalleşme sürecine girdik. Bu süreçte de, dikkatli bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Virüsü birlikte yeneceğiz" dedi.

 

12.4 MİLYON MASKE DAĞITILDI

 

 

Devletin her zaman olduğu gibi, salgınla mücadelede de vatandaşın yanında olduğunu kaydeden Vali Karaloğlu, şunları kaydetti:

 

“Vefa Sosyal Destek Gruplarımız, vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacında yardıma koştu. Emeği geçen tüm vefalı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugüne kadar şehrimizde, Vefa Sosyal Destek Hattımıza gelen 155 bin çağrının 151 bininde vatandaşlarımızın taleplerini karşıladık. Eczaneler ve ekiplerimizle, 12 milyon 400 bin maskeyi vatandaşlarımıza ulaştırdık. Talepleri karşılamaya devam ediyoruz. Ekonomik İstikrar Kalkanı Destek Programı kapsamında, birinci fazda 38 bin 714, ikinci fazda 38 bin 667, üçüncü fazda 20 bin 393 olmak üzere toplam 97 bin 774 haneye 97 milyon 774 bin TL nakdi yardımı ulaştırdık. Üçüncü faz başvuru ve değerlendirmeleri devam ediyor."

 

İşyerleri ve işsiz ödeneğiyle ilgili de bilgi paylaşan Vali Münir Karaloğlu, "Salgın sürecinde, Antalya'mızda, 6 bin 110 kişi işsizlik ödeneğinden yararlanmış, 155 bin 464 kişi de kısa çalışma ödeneğini almaya başlamıştır. Ayrıca, 7 bin 526 iş yeri, 29 bin 312 sigortalı için ücretsiz izin ödeneğine başvurmuştur. Ödemeler ve incelemeler devam ediyor" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.