TYBD’den Çok Önemli Açıklama: 5 İlimiz İçin Sokağa Çıkma Yasağı

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel corona virüsü hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Cinel açıklamalarında bulaşıcılığı önlemek için sıkı önlemler alınması gerektiğini belirterek belki tüm Türkiye'de değil ama vakaların en çok görüldüğü beş ilde sokağa çıkma yasağının olabileceğini ifade etti.  

10 Nisan 2020
TYBD’den Çok Önemli Açıklama: 5 İlimiz İçin Sokağa Çıkma Yasağı

 

(KAYNAK: kamuilanlari.com)

Corona virüsü salgını nedeniyle ülkemizdeki vaka sayısı 42 bini aşmış durumda. Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. İsmail Cinel ise konu ile ilgili olarak bir açıklama yaptı ve tedbirleri değerlendirdi. Cinel açıklamalarında bulaşıcılığı en aza indirgemek için Türkiye geneli olmasa bile en çok vakaların görüldüğü 5 ilimizde sokağa çıkma yasağının gelebileceğini ifade etti.

İsmail Cinel açıklamalarında corona virüsü salgınının pik noktasının nasıl gerçekleşeceğini bilmediklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“İKİNCİ DALGANIN GELME OLASILIĞI SÖZ KONUSU”

“Yavaş yavaş hastaneler ve dolayısıyla yoğun bakımlar doluyor. Bir taktik ile olası büyük dalgaya hazırlık yapılıyor; yeni yoğun bakım yatakları devreye sokuluyor, yeni hastane binalarının kısım kısım açılması planlanıyor. Ne var ki dalganın boyutunun ne olacağı, pik noktasının nereye varacağı belli değil, Fransa’da bir günde 1400 kişi öldü. İkinci dalganın gelme olasılığı da söz konusu olabiliyor”

İsmail Cinel MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 24 ameliyathanenin 14’ünün vakaların artması durumunda yoğun bakım olarak kullanılmak üzere ayrıldığını ifade ederek birincil hedefin bulaşıcılığı önlemek olduğunu vurguladı.

“YOĞUN BAKIM EKİP İŞİDİR”

Açıklamalarında yoğun bakımın yatak ve solunum cihazından ibaret olmadığını belirten İsmail Cinel şöyle konuştu:

“Yoğun bakım bir ekip işidir. Yalnızca yoğun bakım ekibinin sağlığını korumak ve yoğun bakım yatak sayısını artırmak da çözüm olamayabilir; ‘yoğun bakımların akılcı kullanımının’ ön plana çıkarılması bu gibi olağanüstü pandemi günlerinde şarttır. İllerde yoğun bakım ekipleri kurulmalı. Bu ekipler, Covid-19 dışındaki yoğun bakım hastalarını özel hastanelere tahliye edebilir”

Ülkemizdeki corona virüsü salgınında en çok vaka olan illerimiz ise “İstanbul, İzmir, Ankara, Konya ve Kocaeli” olarak belirtildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.