BAŞKAN BAYAR'DAN TARIMA DESTEK ÇAĞRISI

"AKP İKTİDARI ÇİFTÇİYE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ YAPIYOR" 

27 Mart 2020
BAŞKAN BAYAR'DAN TARIMA DESTEK ÇAĞRISI

 

Cumhuriyet Halk Partisi Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, korona virüsü ile mücadelede çiftçinin unutulduğunun, yok sayıldığının altını çizerek, "AKP iktidarı çiftçiye üvey evlat muamelesinden vazgeçilmelidir" diye konuştu

AKP İktidarının korona virüsü ile mücadele kapsamında alınan ekonomik desteklerin açıklandığı önlem paketinde, tarım sektörü ve çalışanlarını yok saydığını ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Antalta İl Başkanı Nusret Bayar, üreticiye acilen destek verilmesi gerektiğine dikkat çeken yazılı bir basın açıklamasında bulundu. Başkan Bayar, "Elbette Türkiye’de ekonominin çarkları dönmelidir, elbette salgın nedeniyle işlerini yapamaz hale gelen sektörler desteklenmelidir. Ancak unutulmaması gereken gerçek şudur: Yaşamak, hastalıklar karşısında ayakta kalabilmek için beslenmek şarttır. Bunun için de gıdaya ulaşım her alanda desteklenmelidir" diye konuştu.

TARIMIN BAŞKENTİ ANTALYA'DA ÜRETİM DURDU

Tarımın başkenti Antalya'nın, tarımsal potansiyeli ile Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri ve tarımsal ürün ihracatının lokomotifi olduğunu belirten Başkan Bayar, bu kriz döneminde sektörün kendisinden beklenen sorumluluğu yerine getirebilmesi için mutlak desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Bayar, "Unutulmasın, tarlalar ekilmeyi, seralar dikilmeyi beklemektedir. Bu kapsamda sektörün üretebilir kılınması ülkemiz ve halk sağlığı açısından yaşamsal önemdedir. Bölgemizdeki tarım işletmelerinin açık ve çalışır tutulabilmesi şarttır. Sektör temsilcileri ve meslek kuruluşlarının görüş ve önerileri doğrultusunda tarım sektörüne verilecek destekler ve kırsalda yaşayan halkımız ile tarım işçilerinin sağlığı Korona ile mücadele destek paketlerine dahil edilmelidir" şeklinde konuştu.

"ÜRETİM MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİDİR"

AKP İktidarının, tarımda da yanlış politikalar izleyerek çiftçiyi zor duruma düşürdüğünü, üstelik koruma ve kalkınma paketlerinde çiftçiye yer vermeyerek görmezden geldiğini belirten Başkan Bayar, "Gelecekte market raflarında, pazar tezgahlarında ve kasap reyonlarında gıdaya ulaşmak istiyorsak tarıma üvey evlat muamelesinden vazgeçilmelidir. Fideler serayla, tohum toprakla, süt fabrikayla buluşmalıdır. Bunun için de üreticiye verilen destekler öncelikli hale getirilmeli, banka ve kredi kartı borçları ertelenmeli, tohum, gübre, zirai ilaç, yem, elektrik gibi üretim girdileri desteklenerek üretim maliyetleri düşürülmelidir. Tarım firmalarında çalışan emekçiler sağlık kontrolünden geçirilerek üretimin devamlılığı sağlanmalıdır" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.