Koronavirüs'te bugün ne oldu? | Dünya genelinde vaka sayısı 500 bine yaklaştı

İspanya NATO'dan yardım istedi  

26 Mart 2020
Koronavirüs'te bugün ne oldu? | Dünya genelinde vaka sayısı 500 bine yaklaştı

Yeni tip Koronavirüs vakaları dünya genelinde 500 bine yaklaşarak 470 bini gördü. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenler ise 21 bini aştı. 

Yeni tip Koronavirüs'ün ortaya çıktığı Çin'de yeni vaka sayısınında artış git gide azalırken hayat da normale dönmeye başladı. Küresel salgının yeni merkez üssü Avrupa'da ise durum ağırlaşmaya başladı.

İtalya'da vaka sayısı 74 bin 386'ı, hayatını kaybedenleri sayısı ise 7 bin 503'ü buldu. İspanya'da ise vaka ve hayatını kaybedenlerin sayısında dün ciddi bir artış yaşandı. 24 saatte 143 kişinin daha öldüğü, ölü sayısının 2 bin 77'ye yükseldiği açıklandı. Ülkede virüsü kapanların sayısının ise 27 bin 17’ye çıktığı açıklandı. İspanya, ölümlerinin artmasının ardından NATO'dan acil yardım talebinde bulundu.

İran'da ise Koronavirüs sebebiyle 24 saatte 143 kişinin daha öldüğü, ölü sayısının 2 bin 77'ye yükseldiği açıklandı. Ülkede virüsü kapanların sayısının ise 27 bin 17’ye çıktığı açıklandı. Tahran yönetimi virüsle mücadele için şehirler arası seyahatleri yasakladı.

Türkiye'de ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki vaka sayısının 2 bin 433'e, hayatını kaybedenlerin sayısının 59'a çıktığını duyurdu.

0) dünyada yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili yaşanan gelişmeler şöyle:

Rusya, tüm uluslararası uçuşları durduruyor

Rusya, hükûmet kararnamesiyle yarın gece yarısı itibariyle tüm uluslararası uçuşları durdurma kararı aldı. Ülkeye sadece yurt dışından Rus vatandaşları taşıyan uçaklar girebilecek.

Cruise gemisinde Koronavirüs şüphesi 

Holland America şirketine bağlı Zaandam isimli bir cruise gemisinde bulunan 77 yolcunun Koronavirüs semptomları göstermesiyle gemi karantinaya alındı. Geminin Florida kıyılarına çekilmesine karar verildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.