Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolardaki aşırı artışa yorum: Dışarıdaki düşmanlar yetiyor, içeride destekleyenler var

Ayasofya Camii'nde kıldığı cuma namazı sonrası dolar kurundaki aşırı artışı değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dışarıdaki düşmanlar yetiyor, içeride destekleyenler var" dedi. Türkiye'nin 105 milyar dolar rezervi olduğunu belirten Erdoğan, "Dimdik ayaktayız" ifadelerini kullandı.  

07 Ağustos 2020
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolardaki aşırı artışa yorum: Dışarıdaki düşmanlar yetiyor, içeride destekleyenler var

 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Namaz sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ekonomi ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Dolar kurundaki yükselişi değerlendiren Erdoğan, Türkiye'nin 105 milyar dolarlık rezerviyle dimdik
ayakta olduğunu belirterek, "Dışarıdaki düşmanlar yetiyor, içeride destekleyenler var" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar:
 
"BEYRUT'TAKİ PATLAMANIN FAİLİ KİMDİR HENÜZ BELLİ DEĞİL"
 
" Beyrut'taki patlama açık değil. Beyrut patlaması neticeleri itibariyle failleri kimdir henüz belirlenmiş değil. Konuyla ilgili Lübnan Cumhurbaşkanıyla yaptığım görüşmede henüz kimdir, hangi kuruluştur alınmış bir bilgi yok. Bizim 'Şunlar yapmıştır şu kuruluşlar bu işin faili' demek biz siyasilere yakışmaz. Lübnan halkının Lübnan yöneticilerinin vereceği bilgileri önemle takip ediyoruz. Çok büyük bir felaket bu.
 
"BİZLER DE TAKİP EDİYORUZ"
 
Bu çok büyük bir felaket. Benzerini rahmetli Refik Hariri zamanında da yaşamıştık. Bu çok daha ileri seviyede gerçekleşti. Bu konuyla ilgili söylenenleri biliyorsunuz. Henüz bilgilendirmeler yapıldı diyemeyiz. İşi bizler de takip ediyoruz.
 
"BEYRUT LİMANI BÖLGEDE ÇOK BÜYÜK ÖNEM İFADE EDİYOR"
 
En son başkan yardımcım Fuat Bey ile Dışişleri Bakanım oradaki gelişmeleri yerinde takip ediyorlar. Koca Yusuf kargo uçağımızla çok çeşitli yardımları gönderdik. Yaralıları nakletme konusunda yanınızdayız dedik. Bu konuyla ilgili Sağlık Bakanım, Lübnan Sağlık Bakanı ile görüşmelerini yürütüyor. Felaketin boyutu çok çok büyük. Lübnan, Beyrut Limanı ile bölgede çok büyük önem ifade ediyordu.
 
Dünyada şu anda ekonomik gelişmeleri gözden geçirecek olursan ABD başta olmak üzerere ekonomide koronavirüs seyrinden sonra çok ciddi zikzakların olduğunu görürsünüz. Bize zaten dışarıdakiler yetiyor ama içeridekiler de onları pompalama görevi yürütüyorlar.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.