CNN muhabiri, Minneapolis'teki olayları anlatırken canlı yayında gözaltına alındı

ABD polisinin siyahi George Floyd'u boğarak öldürmesinin ardından Minneapolis'te başlayan şiddet olaylarını görüntülemek için kentte bulunan CNN muhabiri Omar Jimenez ve ekibi canlı yayın yaptığı sırada polis tarafından gözaltına alındı. Muhabir ve ekibi bir süre gözaltında tutulduktan sonra serbest kaldı.  

29 Mayıs 2020
CNN muhabiri, Minneapolis'teki olayları anlatırken canlı yayında gözaltına alındı

Minneapolis'te siyahi Amerikalı George Floyd'un polis tarafından öldürülmesini protesto edenleri haberleştiren CNN International muhabiri Omar Jimenez ile kameramanı ve yapımcısı canlı yayın yaptıkları esnada polis tarafından gözaltına alındı. O anlar kameralara da yansıdı.

SERBEST KALDI

Polis merkezinde gözaltında tutulan CNN muhabiri Jimenez ve ekibindeki Bill Kirkos ile Leonel Mendez daha sonra serbest bırakıldı.

VALİ, CNN'DEN ÖZÜR DİLEDİ

Gözaltından sonra CNN Yönetim Kurulu Başkanı Jeff Zucker,Minnesota Eyalet Valisi Tim Walz ile görüştü. Görüşmede Eyalet Valisi gözaltılardan dolayı derin üzüntü duyduğunu belirtti ve özür diledi. Eyalet Valisi Walz, CNN muhabirinin gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu muhabir ve arkadaşlarının görevlerini yapmak için olay yerinde bulunduklarını ve protesto görüntülerini yayınlamaya haklarının olduğunu dile getirdi.

TRUMP, CNN'LE ARASI AÇIK

ABD Başkanı Donald Trump'ın CNN International kanalından adeta nefret ediyor. CNN'i "Fake news (yalan haber)" diye tanımlayan Trump, basın toplantılarında da CNN muhabirlerine sert çıkışlarda bulunuyor.

CNN muhabiri, Minneapolis'teki olayları anlatırken canlı yayında gözaltına alındı

TWITTER, TRUMP'IN "SİLAHLAR ATEŞLENİR" İFADESİNİ GİZLEDİ

Sosyal paylaşım sitesi Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın Minneapolis kentinde siyahi Amerikalı George Floyd'un polis tarafından gözaltına alınırken öldürülmesinin ardından yaşanan protestolarla ilgili paylaşımına uyarı notu koydu.

Mesajın akış sayfasında doğrudan görüntülenmesini engelleyen ve "Göster" butonu ekleyen uyarı notunda, "Bu paylaşım, şiddeti yüceltmeye yönelik Twitter kurallarını ihlal etmiştir ancak Twitter, kamu yararının söz konusu olduğunu değerlendirdiğinden paylaşımı erişime açık bırakmıştır." ifadesi yer aldı.

Trump, Minneapolis'teki olaylarla ilgili uyarı getirilen paylaşımında, "Bu eşkıyalar (protestocular), George Floyd'un anısını kirletiyor ve ben bunun olmasına izin vermem. Az önce Minnesota Valisi Tim Waltz ile konuştum ve ordunun her şekilde yanlarında olduğunu söyledim. Herhangi bir zorlukta biz kontrolü sağlayacağız ancak yağma başladığında silahlar ateşlenir. Teşekkür ederim." ifadelerini kullanmıştı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.