Başkan Uysal, “Lozan’da millet kazanmıştır”

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Lozan Antlaşması’nın 97’nci yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Lozan’da, Türkiye’yi bölmek isteyen siyaset yenilmiş; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir ve beraber olarak ‘muasır medeniyeti’ yakalama hedefine kitlenmiş millet kazanmıştır” diye konuştu. 

24 Temmuz 2020
Başkan Uysal, “Lozan’da millet kazanmıştır”

Başkan Uysal, Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 97’nci yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama
mesajı yayımladı.
 
24 Temmuz 1923’te imzalanan Lozan Barış Antlaşması’nın Birinci Dünya Savaşı’nı bitiren antlaşmalar arasında hala geçerliğini koruyan tek antlaşma olduğuna dikkat çeken Başkan Uysal, Lozan’ın yaşam hakkı dahi elinden alınmak istenen bir milletin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde dünyanın egemen güçlerine kendisini kabul ettirmesinin adı olduğunu söyledi.
 
Lozan’da Türkiye’nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle ‘husumet dünyasına’ karşı tek başına bir mücadele verdiği belirten Başkan Uysal, şunları söyledi:
 
“Yaklaşık 100 yıllık tarihine rağmen Lozan, önemi her koşulda artan, ilke ve değerlerine sahip çıkma sorumluluğu daha da yükselen ve bir millet olarak bağımsızlığa, özgürlüğe olan inancımızın somut ifadesidir. Lozan’da, Türkiye’yi bölmek isteyen, parçalara ayırıp kontrol etmek isteyen siyaset yenilmiş; Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir ve beraber olarak ‘muasır medeniyeti’ yakalama hedefine kitlenmiş millet kazanmıştır.”
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet var olacağının teminatlarının birin de Lozan olduğunun altını çizen
Başkan Uysal, “Bu duygu ve düşüncelerle, Lozan Barış Antlaşması’nın 97’inci yıl dönümü dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aydınlanma önderlerimizi bir kez daha saygı, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.