AV İHALESİ İPTAL EDİLSİN

CHP Antalya Milletvekili Zeybek, Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, av ihalesinin iptal edilip edilmeyeceğini yer verdi. CHP’li Zeybek verdiği soru önergesine dair şu açıklamalarda bulundu;  

24 Mayıs 2021
AV İHALESİ İPTAL EDİLSİN

"Yaban hayatını ve doğayı korumak hem yeryüzüne hem de gelecek kuşaklara olan sorumluluğumuzdur. Soru önergemizde Tarım ve Orman Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü’nün son beş yılda yapmış olduğu ihalelerde avlanan yaban havyanı sayısı, elde edilen gelir ve bu hayvanların kaçının yabancı avcılar tarafından avlandığı sorularına yer verdik. Ancak önceliğimiz av ihalesinin zaman kaybedilmeden iptal edilmesidir, duyarlı vatandaşlarımız bunun için imza kampanyası başlattılar.”   

AV İHALESİNDEN GELECEK PARA’YA İHTİYAÇ MI VAR?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan avlanma ihalesinde 45 yaban keçisinden elde edilecek gelire devletin ihtiyacı yoktur, bırakın canlılar doğal ortamında yaşasın. Sorumsuzca harcanan kamu kaynaklarından doğan israfın önüne geçilerek gerekli kaynağın daha fazlası sağlanabilir. Geçmiş dönemde yapılan bir av ihalesinin iptaline yönelik mahkeme sürecinde bakanlığın “Kırsal kalkınmaya destek vermek amacıyla avlanmasına izin verildi.” ifadesini kullanması utanç vericidir. Kırsal kalkınma için bugüne kadar av ihalelerinden gelen paralar nasıl kullanılmıştır açıklanmalıdır, kırsal kalkınma için doğanın talan edilmesi, yaban hayata son verilmesine gerek yoktur, bakanlığın israf kalemlerine son verilmesi halinde bile kırsal kalkınmaya bütçe ayrılır. AKP’nin doğa ve yaban hayatına bakış açısı dahi ranta dayalıdır, bir çevre felaketinin siyasi tanımı olarak tarihe geçecek uygulamaların mimari mevcut siyasi iktidardır.”

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.