Antalya Gezilecek Yerler

Alanya Tersanesi 

18 Şubat 2021
Antalya Gezilecek Yerler

Alanya Shipyard built-in 1228 by Anatolian Seljuk Sultan I. Alaeddin Keykubat, its frontage facing the sea is 56.5 meters, and its depth is 44 meters. The shipyard, which walls are made of face stone, arches and vaults, are made of bricks, are designed to make the most of daylight. The shipyard was built at different levels to keep rock crushing to a minimum. It was used as a shipyard until the 1960s. Next to the shipyard, there is an armoury built on a cliff approximately 10 m high from the sea.

 

Sitenin başlık resmi

 

1228 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı I. Alaeddin Keykubat tarafından yaptırılan Alanya Tersanesi’ nin denize bakan cephesi 56.5 metre ve derinliği 44 metredir. Duvarları kesme taştan, kemer ve tonozları tuğladan yapılan tersane, gün ışığından en fazla yararlanacak şekilde tasarlanmıştır. Kaya kırımını en az seviyede tutmak için farklı seviyelerde inşa edilen tersane, 1960’lı yıllara kadar tersane olarak kullanılmıştır. Tersanenin bitişiğinde ise denizden yaklaşık olarak 10 m yüksekliğinde bir kayaya inşa edilmiş olan Tophane vardır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.