Antalya Gezilecek Yerler

Gelidonya Feneri 

15 Şubat 2021
Antalya Gezilecek Yerler

 

Gelidonya Lighthouse, located on the historical Lycian Way in Taşlık Cape of Kumluca district of Antalya, is one of the highest lighthouses in Turkey’s coast. Gelidonya or Taşlık Burnu Lighthouse, which resembles a fairy tale hero with the harmony to the magnificent view of location, is 227 meters above sea level and 3 km inside.
The lighthouse and guard building, which watch the vast blue waters of the Mediterranean from a green hill, have been taken under protection by the General Directorate of Coastal Safety and Rescue Operations as a national heritage. Gelidonya Lighthouse, which is between the pine and sage fragrant forest of the Mediterranean and the deep blue waters and which takes its name from Caledonia, which means swallow in the Lycian language, is one of the most impressive areas of the region with the view.

 

 

Antalya’nın Kumluca ilçesinin Taşlık Burnu’nda tarihi Likya Yolu’nda yer alan Gelidonya Feneri, Türkiye kıyılarının en yüksek fenerlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Bulunduğu noktanın muhteşem manzarasına gösterdiği uyumla bir masal kahramanını andıran Gelidonya veya resmi adıyla Taşlık Burnu Feneri, denizden yaklaşık 227 m yükseklikte ve 3 km içeride yer alıyor.
Akdeniz’in uçsuz bucaksız mavi sularını yemyeşil bir tepeden seyreden fenerin, fener ve gardiyan binası ise ulusal miras olarak Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nce koruma altına alınmıştır. Akdeniz’in çam ve adaçayı kokulu ormanı ile masmavi suları arasında kalan ve adını Likya dilinde kırlangıç anlamına gelen Kaledonya’dan alan Gelidonya Feneri, manzarasıyla da bölgenin en etkileyici alanlarından biri olma özelliğini taşıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.