Antalya Gezilecek Yerler

Phaselis Antik Kenti 

12 Şubat 2021
Antalya Gezilecek Yerler

The Rhodians founded Phaselis Ancient City, 20 km away from Kemer, Phaselis, in the 7th century BC. The city, which has been the most crucial port of Lycia’s eastern coast for many years, has three ports: North Harbor, War Harbor, Protected Harbor or South Harbor. The most important of these is the South Harbor. There is a magnificent 20 – 24 m wide street in the middle of the city. Hadrian’s Gate is at the south end of this street.There are promenades and shops on both sides of the road. Public buildings such as baths, agora and theatre are other famous ruins. There are aqueducts between the city center and the settlement established on a 70 m high plateau. The places named North Harbor, Protected Harbor and South Harbor in history are now used as beaches.

 

Kemer’e 20 km uzaklıktaki Phaselis Antik Kenti, Phaselis M.Ö. 7. yüzyılda Rodoslular tarafından kurulmuştur. Uzun yıllar Likya’nın doğu kıyısının en önemli limanı özelliğini koruyan kentin üç limanı vardır: Kuzey Limanı, Savaş Limanı veya Korunmuş Liman ve Güney Limanı. Bunlardan en önemlisi Güney Limanı’dır. Kentin ortasında 20 – 24 m genişliğinde görkemli bir cadde vardır. Bu caddenin güney ucunda Hadrian Kapısı bulunur. Caddenin iki yanında gezinti yolları ve dükkanlar vardır. Hamamlar, agora ve tiyatro gibi kamu yapıları ise diğer önemli kalıntılar arasındadır. Kent merkezi ile 70 m yükseklikteki plato üzerine kurulmuş olan yerleşim yeri arasında su kanalları vardır. Tarihte Kuzey Liman, Korunmuş Liman ve Güney Liman olarak adlandırılan noktalar, şimdilerde plaj olarak kullanılmaktadır.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.