Antalya Gezilecek Yerler

İbradı Düğmeli Evler 

06 Şubat 2021
Antalya Gezilecek Yerler

 
Button Houses, one of the traditional ottoman buildings, actually has an architectural secret. 
Skeletons prepared using cedar trees that grow high in piles give visitors an authentic atmosphere, Traditional İbradı houses consist of two-storey stone walls. The locals call them "Button Houses" because the rest of the wooden skeletons on the outside look like buttons. In the villages at sarıhacılar, belenalan, Bucakalan where all the houses are under preservation you can see the best examples of buttoned houses.
 
Geleneksel Osmanlı yapılarından olan Düğmeli Evler aslında bir mimari sırrı kalbinde barındırıyor.
Toroslarda yetişen sedir ağaçları kullanılarak hazırlanan iskeletler üzerine taş yığarak yapılan tarihi evler, ziyaretçilerine otantik bir atmosfer yaşatıyor. Geleneksel ve Ahşap iskeletlerin dışarıda kalan kısımları düğmeye benzediği için yerel halk onları "Düğmeli evler " olarak adlandırıyor. Tüm evleri koruma altında olan Sarıhacılar köyü ile Belenalan ve Bucakalan köylerinde en güzel örneklerini görebilirsiniz.
 
 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.