Aka Spor Kulübü ile güzel bir röportaj gerçekleştirdik

07 Haber ailesi olarak, Aka Spor Kulübü kurucusu Ahmet Karakaş ile röportaj gerçekleştirdik  

02 Temmuz 2020
Aka Spor Kulübü ile güzel bir röportaj gerçekleştirdik

1-) Bize kendinizi ve Aka spor kulübünü tanıtır mısınz?
 
Ben, Ahmet Karakaş. Erzurum doğumluyum. Bu spora 2000 yıllarında Antrenör Tamer Çam ve kendisi akrabam onunla başladım. Belli bir süre orada çalıştıktan sonra Antalya'ya taşındık. Burada devam etmeye başladık. 2009 yılında arkadaşımın bir teklifi üzerine Döşemealtında bir spor salonu açtım. Fakat ben bu işe merkezde devam etmek istedim. 2010 yılında Aka spor kulübünü kurduk. Dün gibi ama tam 10 yıl olmuş. Çalıştığımız kişileri, Türkiye adını gururlandırması ve iyi bireyler olması için çalışıyoruz. Aka Spor Kulübü Yönetim Başkanı Murat Karakaş, kulübümüzde şehit, gazi yakinlarına ve kimsesiz çocuklara ücretsiz, sınırsız eğitim veriyoruz. Allah'ın izniyle de vermeye devam edeceğiz. Geçen sene Survivor şampiyonu olan Yusuf Karakaya benim öğrencimdi. Onun gibi ismimi gururlandıran bir çok sporcum var. 
 
 
2-) Koronavirüs döneminde sektörünüz nasıl etkilendi?
 
Bizim maçlarımız vardı. Her yıl Türkiye şampiyonaları, Uluslararası şampiyonalar oluyor. 2 tanesi Antalya'da oluyor. İlkine ocak ayında katılmıştık zaten. Oraya Türkiye şampiyonlarını çıkarttık. En yüksek puanı toplayan ülkemizi temsil ediyor. Durumlar böyle olunca Ocak ayından sonraki faaliyetlerin hepsi durdu. Spor salonlarımızı kapattık. Hazır olan bütün sporcularımız, Antalya ile sınırlı değil tüm Türkiye için formlarını kaybettiler. Bu durum hem bizler için hemde tüm sporcular için zor oldu.
 
 
3-) Nasıl tedbirler alıyorsunuz?
 
Normalde 1 Haziran'da yasak kalkmıştı fakat biz 8 Haziran'da iş yerimizi açtık. Ne gerekiyorsa yaptık. Yapmaya devam da ediyoruz. Girişlerde ateş ölçer aleti ile gelen herkesin ateşini ölçüyoruz. 38 derece üstünü kim olursa olsun farketmez, almıyoruz. Galoş giydiriyoruz. İçeride sporcularımız belli bir mesafede çalışıyor. Normalde 1 seansta toplam 50 sporcum oluyordu. Fakat pandemi döneminden itibaren 1 seansta 15 sporcu oluyor. İdman öncesi ve sonrası duş almak yasak. Her hafta idman maçları yapıyorduk, bunu yaptırmıyoruz. 
 
4-) Günlük kaç kişi geliyor?
 
Bölüm bölüm geliyorlar. 12.00-13.30 arası çocukların seansı oluyor. 14.00'de gençlerin antremanı başlıyor. 17.00'da büyüklerin idmanları oluyor. 19.00'da tekrardan gençlerin antrenmanları oluyor. 21.00'da ise çalışan büyükler için tekrardan bir antrenman saati koyduk. Olabildiği kadar bölüm bölüm ayırmaya çalıştık. Eskiden bunların hepsini tek seansta topluyorduk. Yaklaşık toplam olarak 50 kişi diyebilirim. Pandemi süreci öncesi bu sayı 200 kişiyi buluyordu.
 
 
5-) Hangi spor dallarında aktifsiniz?
 
Kick Boks, Muay Thai, Boks, MMA, Zumba. Hepsi için farklı alanlar ve hocalarımız mevcut.
Sadece ben Kick Boks ve Muay Thai olarak 2 branşa bakıyorum.
 
6-) Sporcuların başarıları ne ölçüde?
 
Pandemi zamanına kadar bir çok Türkiye derecesi, Avrupa ve Dünya şampiyonalarında dereceler kazandık. Hem amatör hem de profesyonel maçlarda. Türkiye'de Milli Takım derece olarak en iyi başarı getiren kulübüz. 
 
 
 
7-) Sporculara ne yapmalarını önerirsiniz?
 
Branş farketmez, bütün sporcular ciddi ve profesyonel olmak için mücadele etsinler. Bol bol çalışıp, sağlıklı beslensinler. Uyku düzenlerini ve yaşam stillerini rayına soksunlar. Oturarak veya gördüğü idman saatiyle maksimum performansa kimse varamaz. Bireysel olarak olabildikleri kadar çalışmaları lazım. Bunları yaparak profesyonel bir sporcu olabilirler fakat saygı en önemlisi. Her ne kadar konumun yüksek olursa olsun saygıyı asla kaybetmeliler.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.