AK Parti'den ağaç katliamına tepki

ANTALYA'da 1934 yılından beri tarımsal üretime öncülük eden ve özel bir şirkete satılan Narenciye Bahçesi'ndeki bazı ağaçların kesildiği ve söz konusu alanda halı saha, çay bahçesi, pastane ve fırın gibi işletmelerin açılacağı iddia edildi.  

19 Şubat 2021
AK Parti'den ağaç katliamına tepki

AK Partiden ağaç katliamına tepki

 

ANTALYA'da 1934 yılından beri tarımsal üretime öncülük eden ve özel bir şirkete satılan Narenciye Bahçesi'ndeki bazı ağaçların kesildiği ve söz konusu alanda halı saha, çay bahçesi, pastane ve fırın gibi işletmelerin açılacağı iddia edildi. Bu iddia üzerine ve Muratpaşalı vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine bölgede inceleme başlatan Antalya Ak Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, ağaçların kesildiği bölgede basın açıklaması düzenledi. Kendisine Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker ile çok sayıda partili eşlik etti. Ellerinde döviz taşıyan Muratpaşalılar, ağaç katliamının sorumlularının cezalandırılmasını istedi.

Ak Parti Antalya İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker, partili ve Muratpaşalı vatandaşlar, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından özel bir şirkete kiralanan Narenciye Bahçesi'nin bir bölümü üzerinde ağaçların kesilerek çimlik alan yapıldığına dikkati çekti. "Muratpaşalı hemşehrilerimizden çok şikayet aldık. Bu nedenle buradayız" diyen İbrahim Ethem Taş, bu kesimlerin sorumlularının peşini bırakmayacaklarını hatırlattı.

HİSARÇANDIR'DAN SONRA NARENCİYE

 

Geçen hafta Hisançandır'da yaşanan ağaç katliamını hatırlatarak, "Oradaki vatandaşlar bize ulaştı. Burada ağaç katliamı yapıyorlar, gelin görün yanımızda olun dediler. Bizler de oraya gittik ve basın açıklaması yaparak konuya dikkat çektik. Bunun üzerine burada yaşayan vatandaşlarımız da sosyal medya üzerinden portakal ağaçlarını kesiyorlar, Hisarçandır'a müdahale ettiniz buraya da edin ağaç katliamını engelleyin diyerek çağrıda bulundular" dedi.

'DOĞAYA DOKUNULMASINA MÜSADE ETMEYECEĞİZ'

Narenciye'nin Muratpaşa bölgesinin akciğerleri en güzel yeşil alanı olarak adlandıran İbrahim Ethem Taş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz de burada yaşananları inceledik ve maalesef buradaki ihaleyi alan firmanın ağaçları koruması gerekirken, ağaçlara bakması gerekirken ağaçları kestiklerini, zarar verdiklerini gördük. Biz buna siyaset üstü olarak bakıyoruz. İnsanların tepkisini çeken bu olayın peşini bırakmayacağız. Bu konuya Ak Parti iktidar partisi olarak bizzat, valilikle, vakıflar bölge müdürlüğü ve tarım il müdürlüğüyle müdahil olacağız. Vatandaşlarımızın bize getirdiği tepkileri dilekçelere çevirip ağaç katliamını önlemek adına gerekli yerlere vereceğiz. Bu konunun takipçisi olacağız. Antalya'da hiç bir şeye zarar verilmesini istemiyoruz. Antalya doğasıyla tarihiyle dünyanın en güzel şehirlerinden birisi. Buradaki ağaçların yüzde 10'unun kesildiğini ve yerinden söküldüğünü gördük. Bu ihaleyi alan firma sözleşmeye aykırı davranmakta. Gerekirse ihalenin iptal edilmesi için her türlü hukuki çalışmalarımızı yapacağız."

DRONE VE UYDU GÖRÜNTÜLERİYLE TESPİT

 

Bölgede olan çalışmaları bir aydır yakından takip ettiğini anlatan Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Osman Ülker ise korunması ve sulanması için ihale yapıldığını söyledi. İçerideki kiracının gelir etmesi gerektiğini belirten Ülker, "Fakat ihalenin ön şartı ağaçların bakımının yapılması, kurutulmaması ve kesilmemesi gerekiyor. Bu firma ve şahıs, ihaleyi aldığından bu yana sürekli ağaç kesip kurutuyor. Uydu görüntüleriyle kurutulmuş ağaçları ve kesilen ağaçları drone görüntüleriyle tespit ettik. Bu ihalenin yapılmasının asıl amacı ağaçların sulanması, kurumamalarının sağlaması ve bakımlarının yapılması. Zaten kesilme gibi bir şeyin söz konusu olmaması gerekiyor. Direkt ihalenin fesih nedeni. Vakıflar bölge müdürü ile de bu konuyu konuştuk, bugünden sonra gerekli hukuki yollarda gerekli çalışmalar yapılacaktır. Vakıflar da bu durumu inceleyecek, fesih durumunun oluşup oluşmadığına karar verecek" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.