6 kentte hortum ve sağanak yağış bekleniyor

Meteoroloji; Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Çankırı için sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve hortum uyarısı yaptı. 

29 Eylul 2020
6 kentte hortum ve sağanak yağış bekleniyor

 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 il için sağanak yağış, kuvvetli rüzgar ve hortum riskine karşı uyarıda bulundu.
 
Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, salı günü öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı belirtildi.
 
AFETLERE KARŞI TEDBİR UYARISI YAPILDI
 
Yapılan açıklamada, "Son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz'de görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Çankırı illerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.