Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası “Atatürk - Son Balo” konseriyle müzikseverle buluşacak.

Antalya’da Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından 8 ay önce, 2 Şubat 1938’de, doktorların “Paşam gitmeyin” uyarılarına rağmen söz verdiği için katıldığı baloda seslendirilen vals ve zeybeklerden oluşan bir konser için yeniden bir araya geldi. 

03 Mayıs 2021
 Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası “Atatürk - Son Balo” konseriyle müzikseverle buluşacak.

Son Balo için buluştular
 
Antalya’da Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından 8 ay önce, 2 Şubat 1938’de, doktorların “Paşam gitmeyin” uyarılarına rağmen söz verdiği için katıldığı baloda seslendirilen vals ve zeybeklerden oluşan bir konser için yeniden bir araya geldi. Online devam eden çalışmalarda 30 kişilik orkestraya Emrah Aydın şeflik yapıyor.
 
Covid-19 pandemisi nedeniyle bir yılı aşkın süredir konserlerine ara veren Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası, yeniden bir araya geldi. Emrah Aydın’ın şefliğinde çalışmalarını online olarak sürdüren 30 genç müzisyen, pandemi kısıtlamalarının sona ermesinin ardından “Atatürk - Son Balo” konseriyle müzikseverle buluşacak.
 
“Açık hava sahnesinde çalışacaklar”
Konser sahnesi heyecanını yeniden yaşamaya başlayan Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası, yeni çalışmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatından 8 ay önce, 2 Şubat 1938’de, Bursa Belediyesi’nce onuruna düzenlenen baloda seslendirilen vals ve zeybekleri yeniden yorumlayacak. Yüz yüze eğitime izin verilmesinin ardından orkestra üyeleri Değirmenönü Kültür Merkezi açıkhava sahnesinde çalışmalarına devam edecek.
 
“Yeni üyeler”
Bununla birlikte Muratpaşa Belediyesi Gençlik Orkestrası’na yeni üye alımları da tam kapanma döneminin tamamlanmasıyla birlikte 17 Mayıs’ta başlayacak. Yaşları 10 ve 22 arasında değişen müzisyenler, keman, viyolonsel, saksafon, klarnet, trompet, bateri, gitar, bas gitar branşlarında başvuru yapabilecek. Başvuru detayları ilerleyen günlerde belli olacak.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.