Körfez ülkeleri yatırımcıları, Antalya'da bir araya gelecek

ANTALYA bölgesinde otel tesisleri olmak üzere turizm, tarım ve gayrimenkul ile inşaat sektörlerinde yatırım arayışında olan Körfez ülkeleri yatırımcıları, Antalya'da bir araya gelecek. 

05 Şubat 2021
 Körfez ülkeleri yatırımcıları, Antalya'da bir araya gelecek

Körfez ülkeleri yatırımcıları, Antalyada ağırlanacak
 
Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yürütme Kurulu Üyesi aynı zamanda Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Antalya Şubesi Başkanı Cahit Urfan, 2021 yılında yapmayı düşündükleri uluslararası projeleri anlattı. Pandemi sürecine rağmen Türkiye ekonomisinin büyüme göstereceğine inandığını ifade eden Urfan, bu yıl ASKON Antalya Şubesi olarak hem ülke hem Antalya ekonomisine katkı sağlayacak, Türkiye ile siyasi ve ekonomik ilişkileri bozuk olan ülkelerle ticaret geliştirecek projeleri uygulayacaklarını söyledi.
 
DEİK bünyesinde 7 ülkede girişimde bulunduklarını belirten Cahit Urfan, Katar, Dubai ve Kuveytli yatırımcıların Antalya'ya geleceğini ve yatırım arayışında bulunacaklarını anlattı. Urfan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile iyi ilişkileri olan Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al Thani'nin eşinin başkanlığını yaptığı vakfın genel sekreterinin de aralarında bulunduğu önemli 3 iş insanı da yatırım hedefleriyle önümüzdeki günlerde Antalya'ya gelecek. Bizler de onlara en iyi ev sahipliğini yapacağız" dedi.
 
Körfez ülkelerindeki yatırımcıların başta turizm, tarım ve lüks konut projeleriyle ilgilendiğini aktaran Urfan, 'Arap Baharı'yla birlikte bozulan ilişkileri yeniden geliştirmek üzere DEİK ve ASKON üyelerinden oluşan 400-450 kişilik ticaret heyetinin de Mısır'ı ziyaret edeceğini kaydetti. İran Ticarat Bakanlığı ve İranlı iş insanlarıyla da online toplantı yapacaklarını belirten Urfan, yaz döneminde Monaco kraliyet ailesine ait şirketlerin CEO-CFO ve yöneticilerinden oluşan 30 kişilik ekibin de Antalya'ya geleceği bilgisini verdi.
 
AMAZON PRİME TURKİYE İÇİN BELGESEL ÇEKECEK
 
Dünya üzerinde geniş izleyici kitlesine sahip olan Amazon Prime'in, İstanbul, İzmir, Bodrum ve Antalya'nın tanıtımı ve bölge ekonomisini ifade edecek belgesel çekimleri yapacağını sözlerine ekleyen Urfan, şöyle konuştu:
 
"Dünyanın önde gelen online televizyon programlarından Amazon Prime, hem ülkemizin hem Antalya'nın tarihi, turistik ve doğal güzelliklerinin belgeselini çekecek ve yayınlayacak. Bu proje için 4.5 milyon dolarlık bütçe ayırdıklarını öğrendik. Bu bütçenin tamamı Türkiye'de kullanılacak. Turizm tanıtımı için önemli bir aktör olacak."
 
Antalya'da, Moldova ile tarım komisyonu kurulduğunu da klayan Urfan, "Komisyonda Moldova Tarım Bakanı ve büyükelçileri, Antalya Tarım İl Müdürü ile BATEM yönetimi ve ASKON bulunuyor. Türkiye ile Moldova arasında tarım sektöründe iş birliği köprüsü kurulmasını ve yatırım yapılmasını istiyoruz. Moldova'da tohumundan fidesine kadar seracılık teknoloji sistemlerini geliştirmek istiyoruz" diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.