"DÜNYA TÜRKLERİ"NDEN TÜRKMEN KÖYLERİNE DESTEK

Genel Başkanlığını Oya Canbazoğlu’nun yürüttüğü, ve birçok ilde teşkilatlanmaya başlayan Dünya Türkleri Platformu’ndan Güneydoğu’ya sevgi eli uzandı.  

03 Aralık 2020

Genel Başkanlığını Oya Canbazoğlu’nun yürüttüğü, ve birçok ilde teşkilatlanmaya başlayan Dünya Türkleri Platformu’ndan  Güneydoğu’ya sevgi eli uzandı. 

 

Dernek olarak, mili birliğimizi korumak, Türk Dünyasına ait tüm sorunların ortak akılla çözümü için bilimsel çalışmalar yapmak, Türk Cumhuriyetlerimizdeki kültürel bağları kuvvetlendirmek, Türk soylu kardeşlerimize destek olmak ve herşeyden önce geleceğimizin teminatı gençlerimize “TURAN” bilincini kazandırmak için yola çıktık diyen Başkan Canbazoğlu, Daha önce Kilis’de bir okulumuza yarınların dahileri minik yavrularımız için masal köşesi ve kütüphane yapılmasını  sağladıklarını, birçok ilde de Türk Dünyası adına çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

KIZIL ELMA KÜLTÜR ELÇİLERİ GİBİ ÇALIŞIYORLAR  

Mevsim şartlarının değişmesi ve geçirdiğimiz zor süreçli pandemi
günlerinde, Güneydoğu’ya uzanarak  küçük çocuklar için  çok sayıda mont yardımı yaptıklarını söyleyen Canbazoğlu, Ayrıca “Dünya Türkleri” Karaköprü Başkanı Kadir Aslan ve Şanlıurfa Eğitim ve Kültürden sorumlu başkan Nermin Aslan’a destekleri
İçin teşekkür etiğini belirterek,  geçirdiğimiz bu zor günlerde millet olarak birbirimize daha sıkı kenetlenmeliyiz dedi. 

 

ORDUMUZ HASSATİYEMIZDİR 

Son  günlerde Türk Ordusu’na yapılan söylemleri de kınadığını belirten Canbazoğlu, “Şerefli Türk Ordusu tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlıklar göstermiştir. Türklerden başka dini ve vatanı uğruna  hiç düşünmeden canını vermeye hazır asker yoktur” dedi. 
Ulu Önder Atatürk’ün de dediği gibi, “muhtaç olduğumuz kudret, damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur” ifadesiyle sözlerini noktaladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.