Bireysel krediler yüzde 40 artarak 867 milyar TL oldu.

Bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullandırılan bireysel krediler yüzde 40 artarak 867 milyar TL oldu. 

22 Şubat 2021
 Bireysel krediler yüzde 40 artarak 867 milyar TL oldu.

Vatandaş borca saplandı

 

Geçen yıl ekonomiyi canlandırmak için bireysel kredileri adeta patlatan hükümet bu yıl frene bastı ancak vatandaşın hanesine 867 milyar TL'lik devasa bir borç yükü yazıldı. Geçen yıl Türkiye'de milyonlarca kişi nakit ihtiyacı için bankalara koştu. Bankalar ve banka dışı finansal kuruluşlar tarafından kullandırılan bireysel krediler yüzde 40 artarak 867 milyar TL oldu.

ŞIRNAK'TA KATLANDI

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi Aralık raporunu yayınladı. 2020'nin kredi riski fotoğrafını ortaya koyan rapora göre, bireysel kredi kullanan kişi sayısı bir yılda 2.1 milyon artarak 34 milyona ulaştı.
Kişi başına düşen ortalama kredi riski ise 6 bin TL artışla 25 bin 484 TL oldu. Şırnak, %73 ile son 12 ayda bireysel kredi bakiyesi en çok artan il oldu. Bu ili % 69.3 ile Hakkari, % 60.5 ile Muş takip etti. Kişi başına ortalama bireysel kredi (kredi kartı dahil) toplam bakiyesi en yüksek iller ise sırasıyla, Ankara, İzmir, Mersin oldu.

 

3.4 milyon kişi batık durumda
Yapılandırma ve yasal takip süresinin 180 güne çıkarılması etkisiyle takipteki bireysel kredi ve kredi kartı tutarı 16.9 milyar TL'ye geriledi. Batık kredilerinin yüzdürülmesi ile yasal takibe alınan kişilerde 2020'de sınırlı artış oldu. Bireysel kredi ve kart borcundan yasal takipte olan kişi sayısı 3 milyon 471 bin 494'e çıktı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.